Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, son yağışların ardından debisi artan Büyük Menderes nehri için " Açıkça söyleyelim; yıllardır Menderes’i bu kadar dolu görmedik" dedi.
        Başkan Yıldırımkaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "DSİ Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre Efeler, İncirliova, Germencik, Koçarlı ve Söke ilçelerimizde Büyük Menderes Nehri üzerindeki setlerde yırtılma riski bulunmaktadır. Yağışların devam etmesi halinde mevcut su seviyesinin yaklaşık 4 saat içerisinde taşma riski oluşturabileceği bildirilmiştir. Bu yüzden alimizin talimatıyla; emniyetimiz, jandarmamız ve müftülüklerimiz gerekli uyarıları yapıyor, tedbirler alınıyor. Gelen ihbar üzerine biz de Menderes Nehir kenarına gidip durumu yerinde gördük, inceledik. Açıkça söyleyelim; yıllardır Menderes’i bu kadar dolu görmedik. En büyük isteğimiz, çiftçilerimizin emeğine, ürününe bir zarar gelmemesi. Bu düşünceyle özellikle tarım arazilerinin olduğu bölgelerde çiftçimizin emeğinin, alın terinin zarar görmemesi adına sahadayız, işimizin başındayız. İnşallah kazasız belasız, sel olmadan bu süreci atlatırız. Allah memleketimizi, ülkemizi her türlü afetten korusun" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler