Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Banyoda yetiştirebileceğiniz iç mekan bitkileri
        1

        ALOE VERA

        Kolayca büyüyebilmesi ve sıcaklık değişimlerine adapte olabilmesi nedeniyle aloe vera banyolar için mükemmel seçenek. Hem çok fazla bakım gerektirmiyor hem de yapraklarının içindeki jeller cilt bakımı ve yanıklarda kullanılabiliyor.

        2

        Ancak her aloe vera bitkisi cilde sürülemüyor. Bu nedenle bitkiyi satın almadan önce iyice araştırmanızda fayda var.

        3

        ORKİDE

        Orkidenin bakımı aloe veraya göre daha zor olsa da zarif görüntüsü banyolara çok yakışıyor. Orkide çok fazla sulanmak yerine nemli ortamlarda kalmayı seviyor. Ayrıca bu bitkilerin direkt güneş ışığında durmaması gerekiyor. Bu nedenle banyonuza orkide koyabilirsiniz.

        4

        SALON SARMAŞIĞI

        Sarmaşıklar evler için son derece uygun bir bitki. Ayrıca son zamanlarda oldukça popülerleşti. Bakıma çok ihtiyaç duymayan bu bitkiler çok fazla güneş ışığına ihtiyaç duymuyor.

        5

        ANANASGİLLER

        Çoğu bitkiyi çiçek açmış şekilde göremezsiniz ancak ananasgiller sık sık çiçek veriyor. Bu bitkiler nemli ortamlarda büyüyorlar. Ancak bitkinin yetiştirileceği yerde hava sirkülasyonunun iyi olması gerekiyor.

        6

        PATOS SARMAŞIĞI

        Bu sarmaşıklarda havayı temizleme özelliği bulunuyor ve banyolarda bakımı kolay oluyor.

        7

        SALON YAPRAĞI

        Son derece dayanıklı olan bu bitkiler az nemli banyosu olanlar için de uygun. Eğer bitki yetiştirmek istiyor fakat bakmakta güçlük çekiyorsanız salon yaprağına göz atabilirsiniz.

        8

        KURDELE ÇİÇEKLERİ

        Sıcak ve nemli havaları seven kurdele çiçekleri banyolarda harika görünüyor.

        9

        EĞRELTİ OTU

        Banyolardaki sıcaklık değişiminden etkilenmeyen eğrelti otu loş ışıkta ve nemli alanlarda kolayca büyüyor.

        10

        HAVA BİTKİSİ

        Bu eşsiz tropik bitkiler toprak olmadan büyüyebiliyor. Bu özellikleri onları banyolar için mükemmel olan son derece kolay bakılabilen bir bitki haline getiriyor. Hava bitkileri sıcak ve nemli ortamlarda büyüyor, havadaki nemi emiyor ayrıca çok az doğal ışığa ihtiyaç duyuyor.

        11

        YELKEN ÇİÇEĞİ

        Görünce hepimizin tanıyacağı yelken çiçeği az ışıklı ve nemli banyolarda büyüyebiliyor. Çok az bakım gerektiren yelken çiçeğinin toprağının tamamen kurumasına izin vermemek gerekiyor. Eğer bitkiniz çiçeklenmiyorsa, muhtemelen doğal ışığa ihtiyaç duyuyordur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ