Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Bayram programları başladı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Pandemi kısıtlamalarının kalkması ile 2 yıldır aradan sonra bayram namazı camilerde kılındı. Siyasilerin de bayram programı namazla başladı.

        ŞENTOP TEKİRDAĞ'DA VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bayram namazını tarihi Eski Cami'de kıldı. Bayramı memleketi Tekirdağ'da geçirecek Şentop, namazdan sonra vatandaşlarla bayramlaştı. Cami çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan, Şentop, İslam aleminin bayramını kutladı.

        Nice bayramlara sağlık ve huzurla erişmeyi dileyen Şentop "Allah sağlıkla, afiyetle nice ramazanlara, nice güzel gün ve gecelere eriştirsin inşallah. Ramazan ayında ve bayramlarda bütün dünyada özellikle İslam aleminde barış, huzur ve sevinç günlerinin bütün insanlık için barışa huzura vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

        Bayram programı kapsamında Şentop bugün vatandaşlar, emniyet mensupları ve jandarma personeliyle bayramlaşıp, huzurevi sakinlerini ziyaret edecek.

        OKTAY: İNŞALLAH TÜM SIKINTILARIN SONLANMASINA VESİLE OLUR

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bayram namazını Hacı Bayram Veli Camii'nde kıldı. Bayram namazının ardından açıklama yapan Oktay, vatandaşların bayramını kutladı.

        Ramazanı en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirten Oktay, "2019'dan sonra Kovid salgınıyla neredeyse 2 yıl tüm ülke olarak tüm dünya olarak kapanmıştık ama şükürler olsun ki bu yıl dolu dolu bir ramazan geçirdik. Hemen hemen her akşam sevdiklerimizle iftarlarımızı beraber yaparak, ramazanda birliktelikler yaşayarak ve şimdi de hamdolsun hep birlikte cemaatle bayram namazımızı kıldık" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Ramazanını bölgedeki tüm sıkıntıların giderilmesi ve barışla sonlanmasına vesile olmasını temenni eden Fuat Oktay, şunları kaydetti:

        "2-3 yıl sonra yaşadığımız güzellikler, inşallah bu yıl da tüm yaşanan sıkıntıların giderilmesi anlamında, Müslümanların daha güzel bir coğrafyada barış, birlik ve beraberlik içinde yaşamasına vesile olur. Yine kuzeyimizle devam eden savaşın sonlanması, güneyimizde, çevremizde devam eden tüm sıkıntıların sonlanmasına vesile olur. Bu vesileyle milletimizin, İslam coğrafyasında yaşayan tüm insanların bayramını tebrik ediyorum.

        Görevleri başında olan, sınırlarımızda nöbet tutan, içeride ve dışarıda güvenliğimiz için canını feda eden tüm güvenlik güçlerimizin, Silahlı Kuvvetler mensuplarımızın, güvenlik güçlerimizin, polisimizin, sahil güvenliğimizin ve jandarmamızın buradan bayramlarını tebrik ediyorum. Görevleri başında bulunan tüm sağlıkçılarımızı, itfaiyecilerimize, tüm kamu ve özel sektör çalışanlarımızın da bayramını tekrar bu vesileyle tebrik ediyorum. İnşallah daha nice güzel bayramlarda buluşmak üzere diyorum. Bayramınızı bir kez daha kutluyorum."

        BAHÇELİ, TÜRKEŞ'İN ANIT MEZARINI ZİYARET ETTİ

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı namazının ardından MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki anıt mezarını ziyaret etti. Bahçeli'nin anıt mezara karanfil bırakması ardından Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi. Basın mensuplarına açıklama yapan Bahçeli, "Bildiğiniz gibi bayram sürecinde acılı günlerimiz de olmuştur. Özellikle kesintisiz sürdürülmekte olan terörle mücadelede sınır ötesi ve yurt içerisinde şehitlerimiz verilmiştir; ama bunun karşılığında terörün önemli ölçüde kökü kazınmıştır. Bu süreç devam edecektir. İnşallah iki bayram arasında Türkiye barışa, huzura, kardeşliğe kavuşur ve böylelikle terör belasından da kurtulmuş olur diye düşünmekteyiz" dedi.

        'KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI CHP'YE YAKIŞMAMAKTADIR'

        Bahçeli, gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun "Gezi için kurulan mahkemenin Nazi mahkemelerinden farkı yok" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Kemal Kılıçdaroğlu Bey'in son dönemlerdeki konuşmaları çok köklü bir siyasi kurum olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına yakışmamaktadır. Bir taraftan Türkiye'nin kurucu partisi olarak iddia edeceksiniz, öbür taraftan Atatürk'e büyük ölçüde sahip çıktığınız iddiasını taşıyacaksınız, öbür tarafta da Atatürk'ün ve milletimizin ortaya koymuş olduğu ortak değerlerini tahrip eden her türlü konuşmayı rahatlıkla yapabilecek bir duruma gelmiştir. Eğer Nazi mahkemelerini incelemek istiyorsa Almanya´da özel dostları vardır, o dostlarından gerekli bilgileri alabilirler" diye konuştu.

        Bahçeli, 6'lı masaya ilişkin soru üzerine, "6'lı masa bir hikaye, sonu nasıl bitecek onu bilemiyoruz. Eskinin siyah beyaz Türk filmleri çok daha anlamlı sonuçlar veriyordu. 6'lı masadan öyle bir sonuç alınacağına inanmıyorum" değerlendirmesini yaptı.

        'ZELENSKİ TÜRK MİLLETİNE GÜVENSE İYİ OLUR'

        Bahçeli, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski´nin Yunan medyasına yapmış olduğu açıklamada Türkiye'yi eleştirdiğinin anımsatılması üzerine "Ukrayna- Rusya savaşında dünya ülkelerinin ortaya koymuş olduğu tavırları dikkate aldığı zaman Zelenski'nin Türk milletine, devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükumetine çok saygılı bir üslup kullanması lazım. Batının tahrikleriyle bazı ülkelerin savaşı kalıcı kılmaya yönelik çabalarıyla konuşma yapmak doğru değildir. Bugün için Rusya-Ukrayna savaşını İstanbul barış projesiyle çözmeye yönelen tek ülke Türkiye´dir ve bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanı 40'ın üzerinde devlet yöneticileriyle yapmış olduğu temaslarla bunu gerçekleştirmek istemektedir. Yakında da başaracağına inanmaktayım. Zelenski, Yunanistan'a değil de Türk milletine güvense daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        BAKAN SOYLU, İRAN SINIRINDA ASKERLERLE BAYRAMLAŞTI

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı namazını İran sınırındaki 2 bin 100 rakımlı Zirvin Tepe Üs Bölgesi'ndeki askerlerle kıldı.

        Bakan Soylu, dün akşam saatlerinde geldiği Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde geceyi geçirdi. Ramazan Bayramı namazını İran sınırındaki 2 bin 100 rakımlı Zirvin Tepe Üs Bölgesi'nde görevli askerlerle kılan Bakan Soylu, namaz sonrasında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Hakkari Valisi İdris Akbıyık'la birlikte jandarmalarla bayramlaştı.

        Askerlerin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Bakan Soylu, bir süre üs bölgesi çevresinde incelemelerde bulundu, nöbet tutan askerlerle sohbet etti.

        BAKAN AKAR VE TSK KOMUTA KADEMESİ ŞANLIURFA'DA

        Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Dergah Camisi'nde bayram namazını kıldı, vatandaşlarla bayramlaştı. Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile bayram namazı için tarihi Balıklıgöl Yerleşkesine gitti.

        Buradaki Dergah Camisi'nde bayram namazını kılan Akar ve komutanlar, ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na geçen Akar ve komutanlar, Yüzbaşı Ali Saip Kışlası'nda 20. Zırhlı Tugay ve 7'nci Komando Tugay Komutanlığı personeli ile bayramlaştı.

        DESTİCİ: BİRLİK OLURSAK KAZANIRIZ

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını memleketi Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de kıldı. Destici, namazın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bu bayramda da dünyanın birçok ülkesinde Müslümanlara karşı zulmün ve saldırıların devam ettiğini söyleyen Destici, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu belirtti. Destici, şöyle devam etti:

        "Doğu Türkistan, Filistin, Afganistan, Yemen, Suriye, Etiyopya'ya baktığımızda elhamdülillah güçlü bir devletimiz var. Tam bağımsız, bir bütün ülkemiz var ve her şeyden en önemlisi de inanmış ve gerçekten devlet, vatan, millet, ezan, bayrak sevdalısı bir milletimiz var. Bu topraklarda Rabb'im bu milleti hiç eksik etmesin. Devletimizin varlığını daim etsin. Ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin birliğini korusun inşallah. Bu coğrafyada Türk ve Müslümansanız bir de güçlenerek, güçlenmeye devam eden bir devletseniz elbette ki ayağınıza çelme takmak isteyenler ve sizi güçsüzleştirmek isteyenler, güçlenmenizi engellemek isteyenler olacaktır. Çünkü Türkiye daha da güçlü bir ülke haline geldiğinde burada istedikleri gibi emperyalist emellerini gerçekleştiremiyorlar. Bunu biliyorlar. Buna karşı da bizim sen ben kavgasını bir tarafa bırakıp birlik olmamız lazım. Çünkü birlik olursak kazanırız. Ama ayrışırsak. bizi de diğer ülkelerin durumuna düşürmek için sırada bekleyen sırtlanların, emperyalistlerin olduğunu, siyonistlerin olduğunu asla unutmamamız gerekiyor."

        Ramazan Bayramı nedeniyle karayollarında trafik hareketliliğinin arttığına dikkati çeken Destici, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı. Destici, "İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve önemini vurgulamak amacıyla başlatılan 'Bayramınız Kemerli Olsun' kampanyası var. Ben de vatandaşlarımıza diyorum ki güvenli yolculuğun esaslarından, kurallarından birisi de bir hareketinize bakar. O da hemen kemerinizi takarak güvenli yolculuk yapacaksınız. Ben bütün vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Neşeli, sevinçli, kemerli bayramlar diliyorum."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ