Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bazılarını daha duymadığınıza eminiz! Dünyanın en ilginç fobileri!
        1

        CHİROFOBİ

        Her fobi ile başa çıkmanın bir yolu vardır ancak bazılarıyla başa çıkmak göründüğünden daha zor olabilir. Bunlar arasında yer alan Chirofobi, kişinin kendi vücudundan korkmasıdır. Örnek olarak kişi ayağından korkuyorsa, her gördüğünde korkabilir.

        2

        AGİROFOBİ

        Karşıdan karşıya geçmekte korkan kişiler bu durumu ileri düzeyde yaşıyorsa Agirofobi'ye sahiptirler. Özellikle yaya geçitlerinde bu sorunu daha çok yaşarlar.

        3

        PELADOFOBİ

        Kelleşmekten ve kellerden korkan kişi anlamına gelir. Erkekler kelleşmekten korkarken, kadınlar ise kel erkeklerle evlenmekten korkar.

        4

        PEDİOFOBİ

        Oyuncak bebek korkusu olarak geçen Pediofobi, her oyuncak için geçerli değil. İnsana benzeyen oyuncaklar Pediofobi'ye sahip kişileri oldukça korkutabiliyor.

        5

        EİSOPTROFOBİ

        Aynaya bakmaktan kormak olarak bilinen Eisoptrofobi'de kişiler genellikle aynaya baktıklarında ruhsal dünya ile bağlantıya geçeceklerini düşünürler.

        6

        RHYTİFOBİ

        Genellikle kadınlarda görülen Rhytifobi, kırışıklıkların oluşmasından korkmaktır. Aslında birçok kadında görülebilen ancak farkına varılmayan bu fobi günümüzde estetiğe yönelimi artırıyor.

        7

        DEİPNOFOBİ

        Kalabalık ortamlarda konuşmaktan korkmak ve konuşamamak olarak bilinen Deipnofobi, genellikle sosyalliği sevmeyen insanlarda görülüyor.

        8

        DEMONOFOBİ

        Bu fobiye sahip kişiler etrafta, kötülükler planlayan olağanüstü varlıkların kendilerine zarar vereceklerini düşünürler.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ