Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Beşiktaş: 2 - Alanyaspor: 1 | MAÇ SONUCU - MAÇ ÖZETİ - Coredon Alanyaspor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı.

        4. dakikada Alanyaspor, Caulker ile öne geçti. Hakem Cüneyt Çakır, VAR kontrolünün ardından ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

        11. dakikada Beşiktaş, Ljajic'in golü ile öne geçti. Burak Yılmaz, topla ceza sahasına girdi, Güven Yalçın'a bıraktı. Güven'in şutu savunmadan sekip Ljajic'in önüne düştü. Ljajic topu ağlara yolladı: 1-0.

        44. dakikada Alanyaspor, Caner Erkin'in kendi kalesine attığı golle skoru eşitledi. Alanyaspor, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Karambolde top Caner'e çarptı ve ağlara gitti: 1-1.

        54. dakikada Ricardo Quaresma, ceza sahası dışında attığı güzel golle skoru tekrar Beşiktaş lehine çevirdi: 2-1.

        Karşılaşmada başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 2-1 galip ayrıldı.

        Beşiktaş, bu sonuçla puanını 62'ye yükselterek ilk 2 iddiasını sürdürdü. Alanyaspor ise 42 puanla haftayı 7. sırada tamamladı.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        BEŞİKTAŞ: 2 - AYTEMİZ ALANYASPOR: 1

        STAT: Vodafone Park

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Alpaslan Dedeş

        BEŞİKTAŞ: Karius, Adriano, Isimat-Mirin, Vida, Caner Erkin, Hutchinson, Dorukhan Toköz (Dk. 81 Lens), Quaresma, Ljajic (Dk. 88 Necip Uysal), Güven Yalçın (Dk. 68 Kagawa), Burak Yılmaz

        AYTEMİZ ALANYASPOR: Ufuk Ceylan, Welinton, Tzavellas, Caulker, N'Sakala, Cenk Ahmet Alkılıç, Ozan Tufan, Efecan Karaca (Dk. 79 Hasan Ayaroğlu), Djalma, Junior Fernandes (Dk. 64 Villafanez), Cisse

        GOLLER: Dk. 11 Ljajic, Dk. 55 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 44 Caner Erkin (kendi kalesine) (Aytemiz Alanyaspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 51 Dorukhan Toköz, Dk. 90 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 90+1 N'Sakala (Aytemiz Alanyaspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada Junior Fernandes'in ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta direkten dönen topu Caulker filelere gönderdi ancak VAR'dan gelen uyarının ardından gol iptal edildi.

        11. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Burak Yılmaz'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Güven Yalçın'ın şutunda savunmadan seken top Ljajic'in önünde kaldı. Ljajic altıpas içinde topu boş kaleye gönderdi: 1-0

        29. dakikada Güven Yalçın'ın ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ın vuruşunda top uzak direğin yanından auta çıktı.

        40. dakikada Junior Fernandes'in ceza sahası dışından çektiği şutu Karius kurtardı.

        44. dakikada Aytemiz Alanyaspor'un golü geldi. Djalma'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta Caner Erkin'e çarpan top filelere gitti: 1-1

        45+2. dakikada Dorukhan Toköz'ün savunmanın arkasına attığı topla ceza sahası sağ çaprazında buluşan Güven Yalçın'ın şutunu kaleci çıkardı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        55. dakikada Beşiktaş yeniden öne geçti. Sağ tarafta topla buluşan Quaresma topu ceza yayı önüne sürerek sol ayağıyla sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1

        61. dakikada Güven Yalçın'la paslaşarak ceza sahasına giren Ljajic'in şutunda kaleci gole izin vermedi.

        82. dakikada Ljajic'in ara pasında Burak Yılmaz'dan önce savunma ayak koydu. Boşta kalan topa penaltı noktası üzerinde Lens gelişine vurdu, meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.

        90+3 dakikada Aytemiz Alanyaspor gole yaklaştı. Villafanez'in sağdan ortaladığı topa altıpas içinde Caulker kafayla vurdu, Karius topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

        90+3 dakikada Quaresma soldan ceza sahasına girerek pasını verdi, Kagawa penaltı noktası üzerinde meşin yuvarlağı dışarı gönderdi.

        Karşılaşma ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

        MAÇTAN NOTLAR

        VODAFONE PARK'TA ÜST ÜSTE 5. GALİBİYET

        Beşiktaş, Vodafone Park'ta üst üste 5. galibiyetini aldı. Siyah-beyazlı takım, son 5 maçta Atiker Konyaspor'u 3-2, Göztepe'yi 1-0, Medipol Başakşehir'i 2-1, MKE Ankaragücü'nü 4-1 ve Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti.

        LJAJIC'TEN 9. GOL

        Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü atan Adem Ljajic, bu sezon ligdeki 9. golünü kaydetti. Ligin ilk yarısında sadece 2 kez fileleri havalandıran Ljajic, sezonun ikinci devresinde ise 7 gol buldu.

        QUARESMA 226 GÜN SONRA EVİNDE GOL ATTI

        Siyah-beyazlı ekibi şık bir vuruşla 2-1 öne geçiren Ricardo Quaresma, Vodafone Park'ta 226 gün sonra gol sevinci yaşadı. Dolmabahçe'deki son golünü 29 Eylül 2018'de oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor lig maçında atan Quaresma, gol hasretini sonlandırdı. Portekizli oyuncu, ligde ise bu sezon 3. kez fileleri havalandırdı.

        YÖNETİM VE FEDERASYONA TEPKİ

        Beşiktaşlı taraftarlar maç boyunca kulüp başkanı Fikret Orman ve Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) protesto etti. Taraftarların bir bölümü yeni seçilen Fikret Orman ve yönetimini istifaya davet etti. Bazı siyah-beyazlılar ise buna tepki gösterdi. Beşiktaşlı taraftarlar kulübün eski başkanı Süleyman Seba lehine de tezahüratta bulundu.

        Siyah-beyazlılar, Aytemiz Alanyaspor'un ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünün ardından TFF ve hakemler aleyhine tezahürat yaptı. Taraftarlar, takımlarının ilk golünün ardından bu tepkiyi sürdürdü.

        Taraftarlar, Galatasaray ve teknik direktörü Fatih Terim'e yönelik küfürlü tezahürat yaptı.

        SERGEN YALÇIN'A SEVGİ SELİ

        Siyah-beyazlılar maçın son bölümlerinde ise Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a sevgi gösterisinde bulundu. Yalçın da el sallayarak tribünlere karşılık verdi. Taraftarlar, karşılaşmanın ardından soyunma odasına giden Yalçın'ı tribünlere çağırdı. Sergen Yalçın taraftarların ısrarlı çağrıları üzerine sahaya gelerek tribünleri selamladı.

        NECİP'İN GİRMESİNE PROTESTO

        Siyah-beyazlı takımda Ljajic'in yerine 88. dakikada Necip Uysal oyuna dahil olurken, taraftarlar bu değişikliği protesto etti. Taraftarlar, geçen haftaki Galatasaray derbisinde ilk 11'de oynayan Necip Uysal'ın sahaya girişi sırasında alkışlarla tepki gösterdi.

        ALANYASPOR 3 MAÇTIR KAZANAMIYOR

        Aytemiz Alanyaspor üst üste üçüncü puan kaybını yaşadı. Ligdeki son galibiyetini Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek alan Aytemiz Alanyaspor, İstikbal Mobilya Kayserispor ile 1-1 berabere kalırken, Atiker Konyaspor'a 4-2 ve Beşiktaş'a 2-1 yenildi. Ligdeki 14. yenilgisini alan Aytemiz Alanyaspor, 42 puanda kaldı.

        3 DEĞİŞİKLİK

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Vodafone Park'ta yaptığı maça Galatasaray ile oynanan derbi karşılaşmasına göre 3 değişiklikle çıktı.

        REKLAM

        Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle savunmanın sağında Adriano Correia'ya görev verdi. Sakatlığı nedeniyle 3 maçta kadroda yer alamayan ve son 2 karşılaşmada sonradan oyuna dahil olan Adriano, uzun bir aradan sonra ilk 11'de şans buldu. Brezilyalı futbolcu, son olarak 26. haftadaki Göztepe maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

        QUARESMA VE GÜVEN YALÇIN İLK 11'DE

        Güneş, Galatasaray derbisinde ilk 11'de görevlendirdiği Necip Uysal ile Jeremain Lens'i de Aytemiz Alanyaspor karşısında yedek soyundurdu. Siyah-beyazlı ekipte bu oyuncuların yerine Ricardo Quaresma ile Güven Yalçın, ilk 11'de görev aldı.

        Adriano gibi son olarak Göztepe maçında ilk 11'de görev alan Quaresma, 5 hafta sonra bu şansı yakaladı.

        Siyah-beyazlı ekipte kalede Loris Karius yer alırken; Caner Erkin, Domagoj Vida ve Nicolas Isimat-Mirin savunmada oynadı. Savunmanın önünde ise Atiba Hutchinson ile Dorukhan Toköz şans buldu.

        Galatasaray maçında orta sahanın solunda oynayan Adem Ljajic de daha önceki maçlarda olduğu gibi hücuma dönük görev yaptı. Siyah-beyazlı ekipte Burak Yılmaz ise gol arayan isim oldu.

        Beşiktaş'ta yedeklerde ayrıca Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek, Enzo Roco, Muhayer Oktay, Shinji Kagawa, Rıdvan Yılmaz, Cyle Larin ve Utku Yuvakuran yer aldı.

        REKLAM

        Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun da eski takımının karşılaşmasını tribünden izledi.

        Hentbolda Erkekler Süper Ligi'nde üst üste 11. toplamda 15. şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş Mogaz ile Kadınlar 1. Ligi'nde şampiyon olan Kadın Futbol Takımı, karşılaşma öncesinde sahada tur atarak tribünleri selamladı.

        TRİBÜNLER DOLMADI

        Ligin 31. haftasında Galatasaray'a 2-0 yenilerek şampiyonluk umutlarını azaltan Beşiktaş'ın Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı maça taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

        Tribünlerde 10 bine yakın taraftar yer aldı.

        Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesi takımlarının eski futbolcusu Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a sevgi gösterisinde bulundu.

        Siyah-beyazlılar, Galatasaray maçındaki hakem yönetimine de tezahüratlarla tepki gösterdi.

        Taraftarlar, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman aleyhine de tezahüratlar yaptı.

        SURAL UNUTULMADI

        Aytemiz Alanyaspor'un İstikbal Mobilya Kayserispor ile yaptığı maç sonrası yaşanan kazada hayatını kaybeden Aytemiz Alanyasporlu oyuncu Josef Sural da unutulmadı.

        Karşılaşma öncesi skor tabelası ve ışıklı panolarda "Josef Sural kalbimizdesin" yazısına yer verildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ