Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Konyaspor maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU

        Siyah-beyazlılar, 10 kişi ile maçın tamamında Konyalı futbolculardan fazla mücadele etti ve kazanmayı istedi. İyi oynadılar mı? Hayır. Bireysel olarak iyi mücadele ettiler. Hakemin N'Sakala'yı atma kararı doğru. Beşiktaş'ın attığı golde avantaj uygulaması da çok güzel ve sonunda gol geldi. Yani Beşiktaş'ın attığı golde hakemin çok doğru yaptığı iş var.

        2

        Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; Beşiktaş'ın, şampiyonluk yarışına girdikten sonra oyununda bir duraklama var. Son 3 maçta o çıkış zamanındaki performansı gösteremiyor. Demek ki, şampiyonluk baskısına erken girdiler. Çünkü bayağı hatalı işler yapıyorlar. 10 kişi kalıp kazandıkları için başarılı ama yarın 11'e 11 kaybedebilirler. Bazı yerlerini toparlamaları lazım. Bu da Sergen'in işi.

        3

        AHMET ÇAKAR

        Görünen maçın berabere biteceğiydi ama son dakikalarda Atiba, Rosier'nin önüne müthiş bir top attı. Yavaş çekimde izliyoruz. Rosier kafayı kaldırıp 'Kime topu atabilirim?' diye düşünüyor. Boşta kimseyi göremiyor ve haklı olarak kaleye vurup golü yapıyor. Maç boyu bakıyoruz, tüm futbolcular özellikle fizik olarak kapasitelerinin üzerinde oynadılar. Welinton'ı beğendim.

        4

        Ljajic yorulana kadar iyiydi. Pek tabii ki Aboubakar da fazla koşmak zorunda kaldı, o da yoruldu. Ama sonuçta kazanan Beşiktaş oldu. İddia ediyorum, eğer bu sene Beşiktaş şampiyon olacaksa dün geceki maç bir kırılma noktasıydı. Hakem Özkahya kırmızı kartta kesin haklı. Beşiktaş'ın attığı gol öncesi mükemmel bir avantaj oynattı ki ardından gol geldi. Ama ikinci yarıda Welinton kafayı vururken ceza alanı içinde formasından açıkça çekildi, forma uzadı. Kesin bir VAR daveti gerekiyordu ama VAR hakemlerimiz kış uykusunda.

        5

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Takımda en ağır yükü yine Josef çekti. Rosier golün dışında da çok başarılıydı. Ben yine Necip'e bir helal olsun demek istiyorum. Bu sefer de öyle bir ihtiyaç oldu ki, bu görev yerinin kulübede alternatifi olmadığı için ters ayaklı sol bek olarak oynadı. Bunu da başarıyla yerine getirdi.

        6

        Ghezzal'ın da en çok efor sarf ettiği maç dün geceydi. Konyaspor için söylenecek sözlerin olumlu olması mümkün değil. Bu kadar uzun süre 10 kişi mücadele eden bir rakibe karşı maçın büyük bir bölümünde mahkum oynamak ve de Sekidika'nın bir şutu dışında karşı kaleyi tek pozisyonda dahi tehdit edememek kendileri adına üzücü bir tabloydu.

        7

        ERCAN TANER

        Hayatın içinde var olan riskleri, yeşil sahada almazsanız, kaybedebilirsiniz. Konyaspor, bu yazılı olmayan kuralı, son 25 dakikada hatırladı. Aboubakar, sakat değilse, yorulmamışsa, çıkmaz. Çıkarsa, rakip stoperler, derin bir oh çeker. Beşiktaş adına stresin çok yükseldiği dakikalarda, Rosier ortaya çıkıp, çok kritik bir gole imza attı. 70 dakika, 10 kişi oynayan Beşiktaş'ın en büyük artısı, oyun disiplininden hiç taviz vermemesiydi. Bunun karşılığı galibiyet oldu, Kara Kartal için…

        8

        ALİ GÜLTİKEN

        Sergen hoca yaptığı rotasyon ve değişikliklerle bu zorlu dönemde alabileceği maksimum katkıları alıyor. Bu performansın içerisinde öne çıkan ve takdiri hak eden oyuncular var. En başa Ghezzal'ı yazalım. Onun yanına da Josef'i ve Rosier'yi ekleyelim. Sonradan oyuna giren N'Koudou'nun oyuna yaptığı katkıyı da ilave edelim. Kolay iş değil.

        9

        Oyunda hiç teslim olmadan, rakibini oyun ve pozisyon olarak bu şekilde ezmek üst seviye takımlara özgü. Beşiktaş ne istediğini bilen bir takım olarak bunu tüm rakiplerine performansıyla dikte ediyor... Etmeye de devam edecek... Böyle mucizevi galibiyetler rakiplerine verilen en açık mesajdır. Takımın ve camianın şampiyonluk inancını en üst seviyeye çıkartan mükemmel anlardır. Söze ihtiyaç duymaz. İcraata bakmak yeterlidir.

        10

        ATTİLA GÖKÇE

        Kronometre çalışıyor. Zaman daralıyor, Beşiktaş zorlanıyor. Arada Konyaspor’un ciddi rahatsızlık yaratan atakları var. Beşiktaş yine inat ve ısrarla yükleniyor. Ortadan hücum ederlerken faul yapıyor Konyaspor… Ghezzal yerde. Ama top Beşiktaş’ta. Welinton’a yapılan penaltıyı görmeyen Halis Özkahya bu defa avantaj kuralına uygun, devam ettiriyor oyunu. Atiba’dan isabetli bir pas…

        11

        Rosier sağdan dalıp pas ya da orta yapmasını bekleyen herkesi yanıltarak Eray’ın sol kolunun altından topu ağlara gönderiyor. Sergen Hoca ve tüm Beşiktaşlılar adına can sıkıcı maçta rahat bir nefes alma hali. Zor maçın sonunda anlaşıldı ki bu takım Atiba’sız olmuyor. Aboubakar ve Cenk Tosun birlikte, ya da değişerek oynamalı. Sıkışık sezonda ısrar edemeyeceğim ama, tempoyu yükseltmenin bir yolu olmalı. Ljajiç kredisini tüketmiş görünüyor. Yeniden beklemeli. Beşiktaş her şeye rağmen zirvenin ortağı. Unutmamalı!

        12

        RIDVAN DİLMEN

        Beşiktaş'ın Trabzonspor maçında oyunundan çok coşkusunda eksiklik vardı. Bizim bildiğimiz Beşiktaş bu, bambaşka özveri. Coşku başka bir şey, özveri başka şey. Özverili olmak, o duyguyu tatmaktır, kulübe sahip çıkmaktır. 48 puanı aldı Beşiktaş, şu anda muhtemelen gizli liderim dedi. Belli oldu ki ligde kopma olmayacak, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan en az ikisi Nisan ayını görecek.

        13

        Bu maçı 1-0 falan kaybetse Beşiktaş, Beşiktaşlılar Ljajic ile Aboubakar çıkar mı derdi. Nasıl çıktılar, kaprissiz, koşarak çıktılar. 90 artılarda Ljajic tribünde ayaktaydı. Kim kazandı, Ljajic kazandı. Maçı uzun süre 0-0 götüren oyuncu Ljajic'yi. Aboubakar, Larin 60-80 metre top sürdü. Bildiğin Çarşı'nın çocukları gibiydi, ekmeğinin hakkını veren oyuncular vardı.

        14

        OKTAY DERELİOĞLU

        21. dakikada da N'Sakala atıldı ve Beşiktaş için bir kırılma anı yaşandı. Ancak buna rağmen topa daha çok sahip olan, daha çok pozisyona giren taraf Beşiktaş'tı. Sergen hocanın oyuna yaptığı hamleler takımı yukarı çekti. Konyaspor'da ise İsmail hoca gerekli dokunuşları yapamadı. Siyah-Beyazlılar oyunun her anında galibiyeti daha çok isteyen ve hak eden taraftı.

        15

        Konyaspor'un tutuk futbolu ise maçın temposunu olumsuz etkiledi. Beşiktaş cesur oyununun karşılığını Rosier ile bulduğu golle aldı. Beşiktaş'ta dün atılan N'Sakala dışında neredeyse tüm oyuncular harika oynadı. Takım olarak sahada mücadele eden Siyah- Beyazlılar, 3 puanı kazandı. Kartal, Galatasaray ve Fener ile puanlarını eşitledi ve zirvede yarış yeniden başladı.

        16

        REHA KAPSAL

        Beşiktaş'ta Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta Welinton'un çekilmesi penaltıydı. Hafif bile çekilse dengesinden çok zamanlamayı bozar. VAR'ın müdahale etmemesi şaşırtıcıydı. Rosier geldiğinden beri sağ kanat oyunlarında çok etkili. Bu sezon o mevkide oynayan oyuncular arasında en fark yaratan ve oyun kalitesiyle hücum gücü yüksek bir oyuncu. Bu farkını Beşiktaş'ın 10 kişi kaldığı Konya maçında yaratmasını bildi.

        17

        Beşiktaş bu kazanılan 3 puanı bu sezon çok doğru bir şekilde oluşan oyun hafızasının gücüyle kazandı. Çünkü hiçbir zaman oyunu erteleyip skora oyun oynamadılar. Olmazsa olmazları iyi, güçlü ve sürdürülebilir bir oyundu. Elde ettikleri yüksek enerji ve oyun gücü galip gelmek için 10 kişinin ortaya koyduğu sınırların zorlanarak alınan 3 puandan fazlasıydı.

        18

        FEYYAZ UÇAR

        Beşiktaş'ta son 2 maçta kaybedilen 5 puan vardı, 20. dakikada 10 kişi kalındı ama sonu güzel bitti. Mücadeleyi takdir ediyorum. Ghezzal'ı bile bu kadar koşarken görmek çok sevindirici. Maç sonundaki sevinç ne kadar istendiğini gösteriyor. Hak edilmiş, alın teriyle alınmış bir galibiyet.