Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Beşiktaş'ın rakibi Malmö! Beşiktaş Malmö maçı hangi kanalda? UEFA Avrupa Ligi BJK maçı - Futbol Haberleri

        Beşiktaş Malmö maçı heyecanı başladı.Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda bugün İsveç ekibi Malmö ile karşılaşacak.I Grubu'nda ikişer galibiyet ve yenilgisi bulunan Beşiktaş bir de beraberlik aldı. 7 puanla ikinci sırada yer alan siyah-beyazlı ekipbugünoynanacak karşılaşmadan beraberlikle ayrılması halinde bile son 32 turuna adını yazdıracak.Peki Beşiktaş Malmö maçı hangi kanalda, saat kaçta? UEFA Avrupa Ligi BJK maçı

        Kritik karşılaşma öncesinde temsilcimizde önemli eksikler göze çarpıyor. Sakatlıkları devam eden Pepe, Ryan Babel, Enzo Roco, Caner Erkin, Dorukhan Toköz'ün yanı sıra UEFA listesinde yer almayan Atiba Hutchinson ve Güven Yalçın yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ MALMÖ MAÇIHANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

        SAAT:20.55

        YAYIN:beIN SPORTS1

        STAT: Vodafone Park

        HAKEM: Luca Banti

        BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan, Necip, Vida, Adriano, Medel, Oğuzhan, Ljajic, Quaresma, Mustafa, Love

        TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

        MALMÖ: Dahlin, Bransson, Bengtsson, Nielsen, Vindheim, Rieks, Lewicki, Bacirou,Trautason, Christiansen, Rosenberg

        TEKNİK DİREKTÖR: Uwe Rösler

        BEŞİKTAŞ MALMÖ MAÇI ÖNCESİ ŞENOL GÜNEŞ'TEN AÇIKLAMA

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda bugünMalmö ile yapacakları maçın zorluğunu bildiklerini ve iyi hazırlanarak kazanmak istediklerini söyledi.

        Şenol Güneş, siyah-beyazlı oyuncu Mustafa Pektemek'in de katılımıyla BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, grubun son maçına yarın çıkacaklarını hatırlatarak, "Rakiplerimize baktığımızda son müsabakaya gelmemize rağmen her takımın turu geçme şansı var. Sahamızda galip gelerek, turu geçmek istiyoruz." dedi.

        REKLAM

        Maç için hazır olduklarını vurgulayan Güneş, "Sayısal eksikliğimiz olacak. Atiba Hutchison ve Güven Yalçın zaten olmayacak. Onun dışında sakatlıkları süren Pepe, Enzo Roco, Ryan Babel ve Caner Erkin var. Jeremain Lens ile Dorukhan Toköz'ün durumlarına bakacağız." ifadelerini kullandı.

        Avrupa'da iyi sonuçlar almanın önemine değinen Güneş, "Mağlubiyetlerin sayısını azaltmak önemli. Maalesef bu sezon 3 yenilgimiz var. En çok bu beni üzmüştür." diye konuştu.

        Güneş, Avrupa'da Beşiktaş'ın isminin gündemde olduğunu anlatarak, "Türkiye'de iyi markalar var. Önemli olan, Avrupa'da bu ülkeyi temsilen en iyi şekilde sonuçlar almak. Daha iyi olmak için daha büyük yatırımlar yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

        İsveç Ligi'nin bitmesinin Malmö'ye bir avantaj getirip getirmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Güneş, şunları söyledi:

        "Malmö'nün, ligin yorgunluğunu atmak için zamanı var. Tek odaklanacakları konu bizim maç olacak. 29 Kasım'da Genk ile oynadılar. O günden beri oynamıyorlar. Olumsuz durum olacağını zannetmiyorum. Sert, agresif maç olacağını düşünüyorum. Bu zorlukları aşmak için hazırlanmak gerektiğini biliyorum."

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ MALMÖ MAÇI İSTATİSTİKLERİ

        UEFA Avrupa Ligi I Grubu son hafta karşılaşmasındabugün İsveç temsilcisi Malmö'yü konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 216. mücadelesine çıkacak.

        Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 215 maçta rakiplerine 83 kez üstünlük kurdu. 86 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 46 mücadeleden berabere ayrıldı.

        Avrupa arenasında rakip fileleri 288 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 307 gol gördü.

        Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

        Organizasyon O G B M A Y
        Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi 82 27 19 36 85 131
        Kupa Galipleri Kupası 20 4 4 12 21 38
        UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi 113 52 23 38 182 138
        Toplam 215 83 46 86 288 307

        BU 108. MAÇ OLACAK

        Avrupa kupalarında rakiplerini 107 kez konuk eden Beşiktaş, bu müsabakalarda 56 galibiyet aldı. İç sahada rakipleriyle 25 kez berabere kalan siyah-beyazlı takım, 26 maçtan da yenik ayrıldı.

        Evindeki maçlarda rakiplerine 166 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 108 gol gördü.

        BEŞİKTAŞ, İSVEÇ EKİPLERİ KARŞISINDA ZORLANDI

        REKLAM

        Beşiktaş, İsveç ekipleriyle Avrupa kupalarında 10. kez karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlı ekip, bu ülke temsilcileriyle daha önce oynadığı 9 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

        İsveç takımlarına 12 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 14 gol gördü. Beşiktaş, yarınki rakibi Malmö ile daha önce 5 kez karşılaştı. Siyah-beyazlı ekip, bu maçlarda Malmö'yü bir kez yenme başarısı gösterdi. İki takım arasındaki bir karşılaşma beraberlikle tamamlanırken, Beşiktaş 3 maçta rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.

        Beşiktaş, Malmö kalesine 8 gol bırakırken, rakibinden 9 gol yedi.

        İki ekip ilk kez 1990-1991 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda eşleşti. Deplasmandaki karşılaşmayı 3-2 yitiren Beşiktaş, rövanş mücadelesinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. İstanbul'daki mücadelenin ilk yarısını 2-0 önde tamamlayan siyah-beyazlı takım, ikinci yarıda üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

        Malmö, 2005-2006 sezonunda Beşiktaş'a UEFA Kupası'nda rakip oldu. İstanbul'da rakibine 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki mücadeleyi ise 4-1 kazanmasını bildi.

        Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde grupta eşleşen iki takım arasında İsveç'te oynanan karşılaşmayı Malmö, 2-0 kazanmıştı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ