Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta sıcak gelişme! Konyaspor'un stoperine kanca - BJK Transfer Haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'un Kosta Rikalı stoperi Francisco Calvo, performansıyla Süper Lig´in önemli takımlarının dikkatini çekmeyi başardı.

        2

        Kulüp takımındaki başarılı performansı sonrası 2022 Katar Dünya Kupası´nda Kosta Rika formasını da terletecek olan Francisco Calvo için savunma hattında problemler yaşayan Beşiktaş girişimlere başladı.

        3

        Yeşil beyazlı takımın sezon başı kadrosuna kattığı savunma oyuncusu 17 maçta forma giyerken attığı 3 golle dikkatleri üzerinde topladı.

        4

        ŞENOL GÜNEŞ STOPER VE SOL BEK İSTİYOR

        Beşiktaş´ta teknik direktör Şenol Güneş, ocak ayında stoper ve sol bek bölgesine takviye yapmak için yönetime rapor vermişti.

        5

        Savunma oyunculardan yeterli verimi alamayan Beşiktaş´ta gündeme gelen Calvo, stoper pozisyonuyla birlikte sol bekte görev yapıyor.

        6

        ATTILA SZALAI'Yİ GERİDE BIRAKTI

        Son olarak Konyaspor'un Kayserispor'u 2-1 mağlup ettiği maçta fileleri havalandıran Calvo, kaleye atılan şutların baz alındığı istatistikte stoperler arasında rakip kaleye en fazla şut atan (12) 3'üncü oyuncu konumunda.

        7

        Ligin uzun pasta en iyi oyun kuran stoperlerinin baz alındığı listede Fenerbahçe'den Attila Szalai'yi geride bırakan Calvo, 71 başarılı uzun topla zirvede yer aldı.

        8

        GOLCÜ STOPER KİMLİĞİ

        Bu sezon ligde Antalyaspor ve Kayserispor filelerini havalandıran Calvo´nun Ümraniyespor´a attığı gol ise VAR müdahalesiyle iptal edildi.

        9

        Kosta Rikalı savunmacı, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda oynanan BATE Borisov maçında da gol katkısı yaptı.

        10

        2011/12 yılından bu yana profesyonel olarak forma giydiği tüm sezonlarda gol atma başarısı gösteren Calvo, en golcü sezonunu 2016/17 sezonunda ülkesinin takımı Saprissa´da yaşadı.

        11

        Kosta Rikalı, 28 maçta 10 golle kaydederek tarihe geçti.

        12

        KOSTA RİKA İLE 75 MİLLİ MAÇ, 8 GOL

        Kosta Rika formasıyla 75 milli maça çıkan ve golcü kimliğini burada da gösterip 8 gol kaydeden Calvo'nun Konyaspor'la sözleşmesi 2024 yılına dek sürüyor.