Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Mu" varyantının, diğer koronavirüs varyantları Beta, Gama ve Delta'da yer alan bazı mutasyonları taşıdığını belirterek bunun şu an için "izlenmesi gereken varyantlar" arasında olduğunu söyledi.

Kayıpmaz, ülke genelinde birinci doz aşılama oranının birinci dozda yüzde 82, ikinci dozda ise yüzde 63'lük bir oranın aşıldığını söyledi.

Bundan sonraki hedefin ikinci doz aşılama oranını yüzde 80'in üzerine çıkarmak olduğunu belirten Kayıpmaz, aşıları tamamlanmış kişilerin sayısının artmasının önem taşıdığını vurguladı.

Kayıpmaz, birinci doz mRNA aşısı olmuş kişilerin ikinci dozunu, iki doz inaktif aşı olan ve üzerinden üç ay geçmiş kişilerin ise üçüncü doz aşılarını yaptırması gerektiğine dikkati çekti.

Read more!

Şu anda 6 milyon kişinin hatırlatma dozunu olmadığını aktaran Kayıpmaz, "Aşıların etkinlikleri geçen zamanla birlikte azalıyor. Bu etkinliklerin tekrar kuvvetlendirilmesi gerekiyor. Hatırlatmak, kuvvetlendirmek anlamında da tekrarlayan dozlara ihtiyaç duyulabiliyor" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ