Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne yeni Kıbrıs danışmanı

        Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres,Kıbrıs ÖzelDanışmanı olarak Amerikalı Jane Holl Lute'yi atadı.

        BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney KıbrısRum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in onayı ile Lute'yi atadığı bildirildi. Lute daha önce Birleşmiş Milleteler Cinsel Tacizi Önleme Özel Kordinatörü olarak görev yapmaktaydı.

        BM Kıbrıs Özel Danışmanı pozisyonu geçtiğimiz yıldan beri boştu.

        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in adını taşıyan "Guterres çerçeve belgesini'' stratejik belge kabul etme önerisinde bulunmuştu.

        REKLAM

        Rum lider Nikos Anastasiadis, Akıncı'nın önerisini müzakere etme çağrısı yapmış ve Guterres'in BM nezdinde yeni bir Kıbrıs danışmanı atayacağını duyurmuştu.

        Rum ana muhalefet partisi AKEL'in lideri Andros Kiprianu ise Anastasiadis'e, Akıncı'nın önerisini kabul etme çağrısı yaptı. Kiprianu, "Guterres çerçevesiyle Garanti Antlaşması'nın lağvedileceği, müdahale haklarına son verileceği ve Güzelyurt'un Rum yönetimi altında olacağı çok nettir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ