Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bit Neden Olur ve Ne İyi Gelir? Bit Evde Nasıl Geçer?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Her ne kadar çocuklarda çok fazla görülen bit yetişkin kişilerde de görülebilmektedir. Saçı uzun olan kişilerde daha fazla oluşan bit kolay bir şekilde artmaktadır. Bit kanadı olmayan böceklerdendir gözle görüldüğünde siyah ya da kahverengi oldukça küçük varlıklardır. İnsanların kıllarının arasında çoğalarak varlıklarını sürdürmektedirler. Saç dibindeki kanla da beslenen bitip ilerlediğinde tifüs gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabildiğinden hızlı bir şekilde önlenmelidir.

        Bitin okul ortamında daha fazla oluşması çok fazla çocuğun bir arada yakın temasla vakit geçirmesi yüzündendir. Yalnızca kafadan kafaya atlamayan bitler kullanılan eşyaların paylaşılmasıyla da bulaşabilmektedir. Toplumdaki genel kanı temiz olmayan kişilerin bitlendiği yönündedir. Ancak temiz olan kişilerde de bit oluşması ya da bulaşması mümkündür. Bitin tedavisi için özel şampuan ve losyonlar vardır. Bunların kullanılmasıyla bit hala geçmiyorsa uzman bir doktordan destek alabilirsiniz.

        Bit çok fazla kişide görülen ciddi bir sorundur. Bulaşı olan bit kendiliğinde de üreyebilmektedir. Bit yalnızca saçlarda olmaz. Vücutta kıl olan her yerde bitin görülmesi muhtemeldir. Ancak yine de en fazla saçlarda olmakta ve bulaşmaktadır. Yakın temasla ve kalabalık ortamda bulunduklarından okullardaki çocuklarda bit daha fazla görülür. Yalnızca temasla değil ortak kullanılan eşyalarla da bitin bulaşması mümkündür. Bit yalnızca pis olan kişilere değil herkese bulaşabilir. Hatta temiz olan kişilere daha fazla gelmektedir.

        Pek çok kişi bitten kurtulmak ister. Çünkü ciddi kaşıntılara neden olan bit hızlı bir şekilde de ürediği için kısa sürede artmaktadır. Bunların arındırılması o kadar kolay değildir. Bit için özel ilaçlar, şampuanlar ve losyonlar olmakla beraber elma sirkesini de bit tedavisi için kullanabilirsiniz. Bu içeriğimizde bit neden olur, ne iyi gelir? Bit nasıl geçer? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte bit ile ilgili tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Bit Neden Olur?

        Bit pek çok kişide oluşabilen ciddi bir sorundur. Kaşıntıya yol açan bit neden olur? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Pek çok kişinin bildiğinin aksine bit kendiliğinden kirlilik yüzünden oluşmamaktadır. Bit bulaşarak oluşan bir varlıktır. Kişiden kişiye ya da dışarıdan kişiye geçebilen bit çoğunlukla temiz ortamları sevmektedir. Bit bulaştıktan sonra üreyebildiği için kısa sürede çoğalmaktadır.

        Bit Nasıl Olur?

        Bit nasıl olur? Sorusu çok fazla kişi tarafından merak edilmektedir. Bit kendiliğinden oluşan bir canlı değildir. Bit bulaşarak gelen bir sorundur.

        Bit Nasıl Geçer?

        Bit ciddi bir problemdir. Öncelikle çok fazla kaşıntıya neden olur. Zamanla ilerlediğinde tifüs hastalığına bile neden olabilir. Dolayısıyla bitten hızlı bir şekilde kişinin arındırılması gerekir. Peki bit nasıl geçer? Beyaz sirke ve elma sirkesi bite evde uygulanabilecek en kolay çözümdür. Bunun dışında özel bit şampuanları ve losyonlarıyla da saçı bitlerden arındırmak mümkündür. Yıkadıktan sonra ince bir taraf yardımıyla bitlerin saçtan temizlenmesi daha kesin bir çözümdür.

        REKLAM

        Bite Ne İyi Gelir?

        Bit oluştuğunda kişiye zor anlar yaşatır ve gündelik yaşamını sürdüremez. Bu nedenle bitlerin vücuttan hızlı bir şekilde temizlenmesi gerekir. Peki bite ne iyi gelir? Elma sirkesi ve beyaz sirke bit için en etkili yöntemdir. Yıkama suyuna eklenerek kolaylıkla uygulanabilir. Zeytinyağı, sarımsak, aloe vera ve Hindistan cevizi yağı da bite iyi gelen diğer yöntemlerdendir.

        Bit Bulaşır mı?

        Bit bulaşır mı? Sorusunun kesin bir yanıtı vardır. Bit ciddi şekilde bulaşan ve bu şekilde kişiden kişiye geçen bir sorundur.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ