Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Boğaziçi'nde bulunan tarihi yalıda açılan restoran mahkemelik oldu

        Şeyh Talat Efendi Yalısı Boğaziçi'ndeki Anadoluhisarı'nın en eski yapılarından biri. Aynı çatı altında selamlık ve haremlik bölümlerinden oluşuyor. Yalının selamlık bölümü Mihrinev Atay ve kardeşine dedelerinden kaldı. Haremlik bölümü ise akrabalarına aitti. Atay kardeşler bu yalı da doğdu ve büyüdü.

        AKRABALARI KENDİ BÖLÜMLERİNİ SATTI

        Yakın zamanda haremlik bölümüne sahip olan akrabaları burayı sattı. Alan kişi yaklaşık 1 yıl kadar oturduktan sonra taşındı. Bu sırada haremlik bölümüyle ilgili işyeri ruhsatı alındı. Ardından bu bölüme balık restoranı açıldı.

        RESTORAN AÇILINCA HUZURLARI KAÇTI

        REKLAM

        İki kız kardeşin huzuru ise restoranın açılmasının ardından bozuldu. İddiaya göre restorandan gelen yemek kokuları ve gürültüye dayanamaz oldular. Geç saatlere kadar müşterilerin gürültüsü iki kız kardeşleri rahatsız etti.

        DAVA AÇILDI

        İki kız kardeşi çareyi mahkemeye başvurmakta buldu. Atay kardeşler restoran hakkında "komşuluk hakkının ihlali" davası açtı. Süren davada, ses ve koku ölçümlerinin tamamlanmasının ardından mahkemenin yalı da keşif yapması bekleniyor.

        NE GÜNDÜZ NE GECE OTURAMIYORUZ

        Dava açan Mihrinev Atay " Çok rahatsız edici bir durumdayız. Burun burunayız. İki senedir dışarıda oturmak nasip olmadı. Gürültü patırtı. Kokusu dumanı. Gruplar halinde gelen insanların bağırtısı çağırtısı.Karşı tarafa hukuk davaları açtık. Komşuluk hakkı hukuku. Farklı farklı günlerde ölçümler yapılması gerekir. Koku ölçümü içinde bacalarından delik açılması gerekiyormuş. Biz burada ne gündüz ne gece oturamıyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ