Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsanın düşmesinde artan kredi maliyetlerinin etkisi ne? - İş-Yaşam Haberleri

        Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu GCM Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Alper Nergiz oldu. Olumlu beklentilere rağmen borsanın Fed kararı öncesi düşmesini değerlendiren Nergiz, artan kredi maliyetlerinin kredi kullanarak yatırım yapan yatırımcılar için ne anlam ifade ettiğini değerlendirdi. Nergiz ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımlarını bitirmesinin neredeyse kesinleşmesi ve faiz indirim senaryolarının devreye girmesinin ardından global piyasalardaki gelişmelerin ve beklenen yabancı yatırımcı ilgisinin borsayı nereye taşıyabileceğine yönelik düşüncelerini de paylaştı.

        REKLAM

        ŞİRKETLER NASIL ETKİLENİR, FİYATA NASIL YANSIR?

        Programda Borsa İstanbul’da bugünlerdeki kararsız tavrın nedenleri sorgulanırken Moody's'ten beklenen not kararının piyasaya etkisi yorumlandı. Nergiz, yeni ekonomi politikasına ilişkin görüşlerini açıklarken yatırım ortamına etkisini de değerlendirdi. Yeni politika ile beklenen ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın finansal yatırımlara etkisinin ne olacağına ilişkin yorumlarını aktaran Nergiz, yeni ekonomi politikası gereği faiz artışı, kredi kısıtlaması ve büyümenin düşecek olmasının şirketleri nasıl etkileyeceğini ve bunun borsadaki olası fiyatlamasını değerlendirdi.

        BORSA UCUZ MU PAHALI MI?

        Nergiz, beklenen yabancı alımlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusunun cevaplarından birisi olan borsa şirketlerinin piyasa değerinin ucuz mu pahalı mı olduğunu da yorumlayarak parasal sıkılaşma ortamında hangi özelliklere sahip sektör ve hisseler tercih edilmesi gerektiğini anlattı.

        Yatırımcıların bu ortamda hisse yatırımı yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Nergiz ayrıca bu dönemde bir yatırımcının portföyünde hangi varlıkların yer alması gerektiğine yönelik görüşünü de dile getirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ