Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nden iki yeni sanal gerçeklik uygulaması
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, VR (sanal gerçeklik) platformu için oyun ve multimedya alanlarında iki yeni sanal gerçeklik uygulaması geliştirdi. Şirketin Türk mühendisleri, 5G teknolojisiyle yüksek miktarda veri aktarımını destekleyen Huawei Cloud VR Media Player ve VR Hentbol Oyunu uygulamalarını duyurdu.
ABONE OLSanal gerçeklik alanındaki ürün çeşitlerini artırmak için çalışmalarını hızlandıran Huawei, Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi’nde, 5G teknolojisine uygun olarak geliştirdiği Huawei Cloud VR Media Player ve VR Hentbol Oyunu uygulamalarını hayata geçirdi. Hazırlık aşamasında 5 kişilik bir ekip tarafından 3 ay boyunca, 300’den fazla test gerçekleştirildi.
VR Hentbol Oyunu gelişimi için 1 ay, Cloud VR Media Player için ise 3 haftalık bir geliştirme süresi harcandı. Huawei VR ürünüyle çalışan ‘Huawei Cloud VR Media Player’, kullanıcıların bulut video sunuculardan yüksek kalitede içerik izlemesine olanak sağlayan bir uygulama olarak öne çıkıyor.