Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Ne yakacaklar ne satacaklar! - İş-Yaşam Haberleri

        İngiliz lüksperakende markasıBurberry, milyonlarca sterlin değerinde satılmayanürünleri yakarak imha etme uygulamasına son verdiğini açıkladı. Söz konusu uygulaması uzunca bir süredir eleştirilen şirketin, bundan sonra koleksiyonlarında gerçek kürk de kullanmayacağı belirtildi. Şirket bir süredir iki uygulaması nedeniyle de eleştiriliyordu.

        Geçen yıl 28.6 milyon sterlin değerinde satılmamış ürününüyakan Burberry, yeni tasarımcısı Riccardo Tisci ile ilkkoleksiyonunu hazırlarken şirketin bundan sonra toplum ve çevresorumluluğuna daha fazla önem vereceğini açıkladı. Buna göre, İngiliz lüks giyim markası da Versace, Gucci ve Stella McCartney gibi diğer ünlümarkalar gibi bundan sonra tavşan, tilki, vizon ve Asyarakunu gibi hayvanların kürklerini de kullanmayacak.

        Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Burberry CEO'su Marco Gobbetti, "Çağımızda lüks, topluma veçevreye karşı sorumluluk taşımayı gerektirir. Bu, Burberry'nintemel anlayışı ve uzun vadeli başarısının anahtarıdır" ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ