Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Burçin Terzioğlu'ndan Bülent Ersoy'a tepki! - Magazin haberleri
        1

        Usta sanatçı Bülent Ersoy'un son kürkü olay oldu. Özel tasarım yeni bir kürk yaptıran Diva, 'rönar arjante' cins gümüş tilki kürküyle poz verdi.

        '55 TİLKİ' İDDİASI

        Ersoy için hazırlanan paltoda, 55 tilkinin kürkünün kullanıldığı ve yaklaşık 4 ayda tamamlandığı iddia edildi. Diva için tasarlanan kürkün fiyatının ise 450 bin TL olduğu konuşuluyor.

        2

        Sosyal medyada da gündem olan kürk hakkında binlerce yorum yapıldı.

        Diva'ya bir tepki de ünlü oyuncu Burçin Terzioğlu'ndan geldi. Terzioğlu, "Siz de kürk giyiyor veya kürk giyenlere sıcak bakıyor olabilirsiniz ama muhtelemen kürk sektöründeki vahşeti bilmiyorsunuz. Bir kürk manto için en az 50-60 hayvanın katledildiğini, çiftliklerde üst üste kafeslerde aç bırakıldıklarını bilmiyorsunuz. Bunları bilip de halen kürk giymeye devam ediyorsanız, ciddi bir vicdan sorununuz olduğunu söylemek mümkün." ifadelerini kullandı.

        3

        "BİRİLERİ RAHAT GİYSİN DİYE"

        Terzioğlu'nun ardından Doğa Rutkay da Bülent Ersoy fotoğrafını paylaşıp, "Şu canım gümüş tilkiden 55'i öldürüldü, kürkü soyuldu. Sebep birileri rahat giysin diye." mesajını paylaştı.

        4

        "KÜRKLERİ REDDEDİLDİ"

        Ersoy geçtiğimiz aylarda ÇYDD'ye yapacağı bağış ile gündeme gelmişti. Ünlü sanatçı, Nişantaşı’ndaki bir mağazadan üzerinde tilki kafalarının bulunduğu iki kürk satın almış ve gazetecilere toplam değeri 2.5 milyon lirayı bulan yirmi iki kürkünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak Diva, dernek yönetiminden hiç beklemediği bir karşılık almıştı.

        5

        Dernek, Ersoy’un kürk bağışını kabul etmeyeceklerini, "ÇYDD, tüzüğü gereği doğa, çevre ve canlı haklarına saygılı olmayı ilke edinmiştir. Bu nedenle hayvanların yaşam hakları ihlal edilerek elde edilen ürünler ve bunların bedelleri üzerinden yapılacak bir bağışı kabul etmemiz söz konusu değildir" diyerek duyurmuştu.

        Bunun üzerine açıklama yapan Bülent Ersoy, ÇYDD'yi vasiyetnamesinden çıkarttığını dile getirmişti.

        6

        Ersoy, "ÇYDD’nin tüzüğü gereği Atatürk’e uygun yaşadıklarını belirtiyorlar. Atamız da kürk giyiyordu. Ben Atatürk’ümle gurur duyuyorum. En büyük üzüntüm; Ona şarkı okuyamamak" demişti.

        "ÇOK YÜKLÜ BİR BAĞIŞI KAYBETTİLER"

        Diva ayrıca, "Ben eğitime çok önem veririm. Onlar kız çocuklarını okutuyorlar diye bağışlamak istedim. Vasiyetimi değiştirdim zaten Mehmetçik Vakfı'na ve başka bir eğitim kurumuna daha bağış yaptım. Onlar bence ilgi çekmek için reddettiler. Bir daha da konuşmam. Telefonlarını da açmam. Çok yüklü bir bağışı kaybettiler" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ