Yılda 831 milyon TL tasarruf sağlayacak yol açıldı
Standardı yükseltilen Burdur-Tefenni-Çavdır Yolu hizmete açıldı. Yolun resmi açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hizmete sunduğumuz bu yolumuz sayesinde, 70 dakika süren seyahat süresini yaklaşık 50 dakikaya düşürdük. Böylece zamandan 527 milyon lira, akaryakıttan ise 304 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 831 milyon lira tasarruf sağlamış olacağız" dedi
ABONE OLBurdur-Tefenni-Çavdır Yolu'nun resmi açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada, turkuaz rengi suyu ve beyaz kumları ile adeta cennetten bir köşeyi andıran Salda’yı bağrında taşıyan Burdur'un tarım ve hayvancılığın en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
92 kilometrelik Burdur-Tefenni-Çavdır Yolu ile tarımın, turizmin ve ticaretin kalbine giden yeni bir yolun açıldığını kaydeden Uraloğlu, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de kara yollarını, sanayi, tarım ve turizm faaliyetlerinin ekonomik büyümeye katkısını artıran temel bir yapı taşı olarak gördüklerini vurguladı.
Bakan Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geçen 23 yıllık dönemde, kara yolu altyapımıza yaptığımız yatırımlarla, ülkemizin dört bir yanını yüksek standartlı yollarla donatıyoruz. Zorlu coğrafyalarda, yüksek dağları ve derin vadileri aşarak, doğaya meydan okuyan köprü ve tünellerle güvenli ve konforlu ulaşım imkanı tesis ettik. Bu yatırımlarımız, sanayi üretiminin hızlanmasını, tarım ürünlerinin pazarlara daha hızlı ulaşmasını ve turizm faaliyetlerinin artmasını sağlıyor" dedi.