Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da sağanak yağış hayatı felç etti

        Bursa’da son 2 gündür devam eden bulutlu hava dün geceden itibaren yerini yağmura bıraktı. Bu akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakalandı. Özellikle Uludağ'da yağış 70 mm'nin üzerine çıkınca Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinin Uludağ'a komşu olan mahallelerinde taşkınlar yaşandı.

        İHA'nın haberine göre, Osmangazi ilçesi Doburca Mahallesinde bazı iş yerlerini su bastı. Bursa’nın dağ ilçeleriyle ulaşımını sağlayan Bursa-Orhaneli karayolu sel suları nedeniyle trafiğe kapandı. Araç sürücüleri jandarma ve polis ekipleri tarafından geri çevrilirken yolda kalan vatandaşlar içinde bölgeye AFAD ve Bursa itfaiyesinden ekipler gönderildi.

        REKLAM

        Özellikle Doburca ve Misi bölgesinde bazı dere yatakları taşarken Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Körhekim ve Söğütalan köyleri arasındaki yolda sel suları nedeniyle kapandı. Yolda mahsur kalan sürücüler araçlarının içerisinden çıkıp cep telefonlarıyla görüntü çekti.

        KOMYONU SÜRÜKLEDİ

        Bursa'nın Orhaneli yolu üzerindeki Doğancı Barajı yakınlarında sel suları nedeniyle araçlar yolda kaldı. Sel suları bir kamyonu sürüklerken araçlar ise yola devam etmek için suların çekilmesini bekledi.

        VALİ İZZETTİN KÜÇÜK: CAN KAYBI VE YARALI YOK

        Bölgede 3 ayrı noktada büyük bir heyelan olduğunu belirten Vali Küçük, "Hemen müdahale edildi. AFAD ekipleri, karayolları ekipleri, belediye ekiplerimiz de burada. Yağmur yağmadığı takdirde sabaha kadar yolu açmış olacağız. Şu an can kaybı yok, yaralı yok. Allah beterinden korusun diyorum. Geçmiş olsun. Maddi hasarlar var, gömülen araçlar, kamyonlar var. Bazı köylerimizde tahrip olan birkaç bina var. Köyde mahsur kalan hiç kimse yok. Ulaşılamayan bir köy de yok. Buradaki yağmur, aralıksız uzun süreli yağdı ve şiddetli yağdı. Heyelana ve derenin taşmasına neden oldu. Şu anda hadise budur" ifadelerini kullandı.

        HAYVANLARÖLDÜ

        Merkez Osmangazi ilçesi, Hüdavendigar Mahallesi, Bend Caddesi üzerindeki evleri su bastı. Hayvanları telef olan Ali Kallem isimli vatandaş ise bu duruma isyan etti. "İkinci kez burası böyle oldu diyen" vatandaş Ali Kallem, "Belediye dere kenarındaki işletmelerden kira alsın, biz burada rezillik çekelim. Her şeyimiz battı. Bu 2 oldu. Biz burada her sene böyle perişan mı olacağız? Birileri para kazansın, halk perişan olsun. Olacak iş mi bu. 100 tane tavuğum kümeste telef oldu. Kümeste hepsi kapalıydı, hepsi telef oldu" ifadelerini kullandı.

        DOLU BEYAZA BÜRÜDÜ

        Merkez Osmangazi ilçesi Kirazlı Mahallesi'ne dolu yağdı. Şiddetli yağan dolu ile birlikte Uludağ'ın eteklerinde bulunan mahalle, bir anda beyaza büründü. Dolu yağışıyla arazide bulunan ekinler zarar gördü.: Menbiç'te güvenlik ve istikrarın sağlanması için yol haritası belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ