Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Canan Ergüder: 3. kemo bitti! - Ergüder, meme kanseri tedavisi görüyor - Magazin haberleri
        1

        2017 yılında kendisi gibi oyuncu olan Kenan Ece ile nikah masasına oturan ve Demir adında bir oğlu bulunan Canan Ergüder (43), meme kanseriyle mücadele ediyor. Rahatsızlığından dolayı rol aldığı diziden ayrılan ünlü oyuncu, son durumuyla ilgili sevenlerini bilgilendirdi.

        2

        3. KEMOTERAPİ BİTTİ

        Sosyal medya hesabından fotoğrafını paylaşan Ergüder, "Soranınız çok. Küçük bir update vereyim dedim. 3. Kemo biter. Daha var ama ben iyiyim. Yeni saçsız halime ve saçlarıma alıştım. Her şey yolunda. Daha da başka tiplerimle ileride karşılaşırsınız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

        Ünlü oyuncuya takipçilerinden destek mesajları yağdı.

        3

        MEME KANSERİ NEDİR?

        Meme dokusunun içerisinde yer alan süt bezlerinde veya süt kanallarını döşeyen hücrelerin yapılarının bozulması, kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan ve başka organlara da yayılma potansiyeli taşıyan tümöral oluşumdur.

        Hastalık, erken dönemde genellikle belirti vermez. Bir kitle ele gelebilecek boyuta ulaşmadan 2 yıl öncesinde tarama mamografisi ile saptanabilir. Bu nedenle rutin taramalarını yaptırmayan kadınlarda meme kanserinin erken teşhis edilebilmesi oldukça zorlaşır.

        Erken evrede fark edilmeyen kanser hücresi zamanla meme dokusu içinde büyüyerek tümöral bir kitle oluşturur ve sonrasında da metastaz dediğimiz kan ve lenf yolu ile vücudun diğer organlarına yayılma potansiyeli kazanabilirler.

        4

        Kan ve lenf yolu ile vücudun diğer bölgelerine yayılmadan teşhis edilen meme kanseri vakalarında tedavi başarısı oldukça yüksektir.

        MEME KANSERİ BELİRTİLERİ

        * Meme başında akıntı, özellikle tek taraflı ve kanlı olması

        * Meme başında içe çekilme, çökme

        * Memede büyüme ve şekil bozukluğu

        * Meme cildinde geçmeyen yara veya kızarıklık

        * Meme başında kabuklanmalar ve kızarıklıklar

        MEME KANSERİNDE RİSK FAKTÖRLERİ

        * En büyük risk faktörü cinsiyet.

        * Yaşın özellikle elliden büyük olması.

        * Genetik, aile hikayesinde 1. derece akrabalarında meme kanseri olması.

        * Erken adet, geç menopoz. Bir kadının ilk adeti ne kadar erken görür, menopozda ne kadar geç olursa o kadar fazla östrojen hormonuna maruz kalacağından kansere yakalanma olasılığı da o kadar artar.

        * Menopoz sonrası uzun yıllar hormonal tedavi.

        * Sebze ve meyveden tüketimin az olduğu beslenme.

        * Fiziksel aktivite azlığı.

        5

        CANAN ERGÜDER HAKKINDA

        Canan Ergüder, 15 Temmuz 1977'de İstanbul doğdu.

        Ergüder, Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra tiyatro eğitimine "Franklin and Marshall College"da başlayıp, daha sonra "The New School University Actors Studio Drama Program"da yüksek lisans derecesiyle devam etti. Canan Ergüder, ayrıca "London Academy of Music and Dramatic Arts Shakespeare Atölyesi"ne katıldı.

        Ergüder, Elia Kazan, Cheryl Crawford ve Robert Lewis'in kurmuş olduğu "Actors Studio"nun hayat boyu üyeliğini 2003'te kazanıp, Ellen Burstyn, Carlin Glynn, Lee Grant, Elaine Stritch ve David Marguelis gibi isimlerle çalışma fırsatına sahip oldu.

        6

        Canan Ergüder, 2007 yılında International Hoboken Film Festival'inde "Shooting Johnson Roebling" adlı uzun metraj filmde canlandırdığı "Nancy" için "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü aldı.

        Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kızı olan oyuncu, bir dönem "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" adlı dizide rol almıştı. Canan Ergüder, geçtiğimiz yıl ağustos ayında ise "Menajerimi Ara"da Feris karakterini canlandırmaya başladı.