Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Çavuşoğlu: Tehdit dili ile değil uzlaşı ve müzakere ile çözeceğiz

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Antalya'da AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi'nin toplantısına katıldı.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Rahip Brunson krizine dair açıklamasında, ''Tehdit dili ile değil uzlaşı ve müzakere ile çözeceğiz'' dedi

        Çavuşoğlu, '' FETÖ konusu var, bunların üstesinden gelmeye var mısınız? O zamn oturalım iki eşit ortak gibi konuşalım, konuştuğumuz çalışma gruplarını nasıl işleteceğimizi konuşalım. Dayatmayla, yaptırım ile olmaz. Yaptırım yaparsan, karşı yaptırım görürsün. Türk milleti yaptırıma boyun eğmez, tam tersi ters tepiyor. Tehdit diliyle bir sonuç elde edilebildi mi? Singapur'da Pompeo ile görüşmemiz son derece yapıcı geçti. Böyle olması gerekiyor. Sorunlar var mı var, çözmek istiyorsanız oturalım çözelim. Oturup konuşalım, sorunları diplomasiyle çözeriz, sonra işimize bakarız. Dünyamızın bölgemizin en çok da ABD'nin pozitif gündeme ihtiyacı var. Dayatmayla tehditle değil uzlaşı diplomasi müzakere ve iyi niyetle çözebileceğimizi düşünüyorum. Türk milleti kimseye boyun eğer mi, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, tehdit dili ile sonuç alınmaz.'' ifadelerini kullandı.

        Brunson'un tutuklandığını sonradan öğrendiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, '' Bizim bu kişiden ne çıkarımız olacak? Son zamanlarda atılan adımlar. Biz şunu söylüyoruz; kimse Türkiye'den baskıyla, dayatmayla, yaptırımla netice alamaz. Var olan sorunlar var. Halkbank konusu var, Hakan Atilla konusu var.'' şeklinde konuştu.

        REKLAM

        ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Singapurda yapıla görüşmenin iyi geçtiğini vurgulayan Çavuşoğlu, ''Ortada sorunlar var ama nasıl çözeceğimizi konuşacağız, diplomasi işler, sorunları çözeriz sonra işimize bakarız.'' şeklinde konuştu.

        ABD Dışişleri BakanıPompeo son açıklamalarında, Münbiç anlaşmasının Brunson sürecinin dışında tutulacağını söylemişti. ''NATO müttefiki Türkiye ile çalışmaya devam edeceğiz'' diyen Pompeo güvenlik alanında ortaklığın devamına vurgu yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ