CHP lideri Özel: TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranına yüzde 85 inanmıyor
TBMM'de, partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "TÜİK aylık enflasyonu açıkladı. Bu rakam doğru mudur diye kamuoyu araştırma şirketleri vatandaşa soruyor. Türkiye'nin yüzde 85'i 'açıklanandan daha fazladır' diyor. Sokaktaki MHP'li, bakkala, pazara gidemiyor. Onların da yüzde 73'ü açıklanan enflasyon rakamına inanmıyor. AK Partililerin yüzde 68'i de TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranına inanmıyor. Tayyip Bey yaptır bir anket çalışması, TÜİK'in açıkladığı enflasyona inanan var mı görelim" dedi
ABONE OLCHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, özetle şunları söyledi:
"Sokak hayvanlarını düzenleyen yasayı düzeltelim. Bu yasa ne insana ne de hayvana huzur verecek bir yasadır. İktidara Rana bebekler yaşanmasın diye bunu hatırlatıyorum.
Kartalkaya'daki faciayla ilgili 7 kişilik bilirkişi heyeti rapor hazırladı ama savcılık bunu almadı. Bolu Belediyesi'nin yetkisi yok Turizm Bakanlığı suçlu dediği için almadılar. Bunu yapmazsanız azlinizi isteyin dediler. Ben bunu söyleyince bakan, 'Yok heyeti genişlettik' dedi. Bugün Kartalkaya faciasının 49'uncu günü. Bir rapor korsanca adaletten kaçırılmış, başka bir rapor da ortaya konulmamıştır.
İşlerine gelmediği için raporu reddedenler ne diyecekler hep beraber göreceğiz. Sayın Yerlikaya, 'Bana 10 gün süre verin, çok iyi müfettişlerimiz var' demişti. Bu sözün üzerinden 39 gün geçti. Onu atayan da kalemin sahibi de bir tek kişidir, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Avrupa Parlamentosu'na davet edilmiştik. Yaptığımız konuşma büyük bir dikkatle takip edildi. Suriye'deki son durum, Gazze'deki katliam, Rusya-Ukrayna savaşı, Kıbrıs'ımıza kadar birçok konuyu konuştuk. Tam üye olmamamıza rağmen davet edildiğimiz zirve toplantısında da konuştum. Trump'ın ortaya koyduğu yeni yaklaşım, her gün ortaya bıraktığı yeni bir bomba, Gazze'yi yazlık bir işletme gibi görmesi birçok konu konuşuldu.