Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP-İYİ Parti görüşmelerinde kritik gün Çarşamba!

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hafta sonuyaptıkları görüşmeler üzerine İYİ Parti TBMM Grup Başkan VekiliLütfü Türkkan, "Gece yarısı denilen zirve, biz salı akşamına kadar bu konuların bitirilmesi, çarşamba günü de açıklama yapılması arzusundayız" dedi.

        İYİ Partili Türkkan, TBMM'deki bütçe görüşmeleri öncesi Habertürk Haber Müdürü Sibel Erdem ile Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın sorularını yanıtladı.

        "ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLAMA YAPMA ARZUSUNDAYIZ"

        Kılıçdaroğlu ile Akşener'in geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmeyi değerlendiren Türkkan, "Gece yarısı denilen zirve; biz salı akşamına kadar bu konuların bitirilmesi, çarşamba günü de açıklama yapılması arzusundayız. Her iki tarafta da kendi aralarında görüşüyorlar. Bir takım konularda anlaşma zemini arıyorlar. Çarşamba gününe kadar iki lider birkaç defa da gündeme gelebilir" dedi.

        REKLAM

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının kimin olması konusuna değinen İYİ Partili Türkkan, "Eğer bizde kalacaksa Mansur Yavaş'ın bizden aday olmasını isteriz, CHP ısrar ediyorsa Mansur Yavaş'ı aday gösterebilir. Biz bu ittifakın netice almasından yanayız. Bu ittifakın uzlaşmayla sonuçlanacağınainanıyorum" ifadelerini kullandı.

        "CHP İSTANBUL'DA BİZDEN DE DESTEK GÖREBİLİR"

        Türkkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı içinse "İstanbul konusunda CHP 'Biz kendimiz aday çıkaracağız' dedi, bizden de destek görebilir" diye konuştu.

        Lütfü Türkkan, CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen görüşmelere ilişkin olarak da, "Bu ittifakın olumlu sonuçlanması konusunda her iki tarafta da bir irade var" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ