Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çinli fenomenin 'photoshop'suz fotoğrafları paylaşıldı
        1

        İnternet aleminde neyin gerçek neyin sahte olduğunu anlamak giderek zorlaşıyor. Özellikle de photoshop yöntemleri bu kadar gelişmişken!

        2

        Yüz inceltme, boy uzatma, makyaj filtreleri derken photoshop sayesinde fotoğraflar ilk halinden bambaşka olabiliyor.

        3

        Fotoğraf paylaşırken doğallığını gözler önüne seren kullanıcılara alkış tuttuğumuz şu günlerde Çinli sosyal medya fenomeninin paylaşımı 'pes' dedirtti.

        4

        Çin'in ünlü sosyal medya platformu Xiaohonghshu'yu kullanan iki kadının fotoğraflarının gerçek görüntüleri bir Facebook hesabından ifşa edildi.

        5

        Ex.Treme adlı Facebook hesabı Coeyyy isimli kullanıcının ve arkadaşının öncesi-sonrası fotoğraflarını paylaştı. Genç kadınların photoshop'lu karelerde oldukça ince, uzun ve bebeksi tenlere sahip olduğu görülürken, gerçek fotoğraflarda ise tamamen farklı olduğu gözlendi.

        6

        Fotoğrafların gerçek hallerini görenler 'photoshop'un ne kadar güçlü etkiye sahip olabileceğini gözler önüne serdi.

        7

        Çinli fenomen Coeyyy, fotoğrafların yayılmasının ardından paylaşımlarını nasıl düzenlediğine dair ipuçlarını paylaşmaya başladı.

        8

        Öncesi-sonrası fotoğrafları gören internet kullanıcıları ise "İşte bu yüzden, sosyal medyada paylaşılan güzel fotoğraflara asla güvenilmez. Aman Tanrım" yorumunda bulundu.

        9
        10
        11

        İNTERNETTE GÖRDÜĞÜNÜZ HER FOTOĞRAFA İNANMAYIN!

        Photoshop'un yaygınlaşmasıyla internette artık gerçek ile sahtenin ayrımını yapmak bir hayli zorlaştı.

        12

        "Photoshop Kahramanı" olarak anılan Çinli photoshop ustası Kanahoooo, genç kadınların ve erkeklerin kalıplaşan güzellik algısına kanmamaları için 'güzel' olarak paylaşılan fotoğrafların arkasındaki sırları ortaya çıkarıyor.

        13

        Daha çok Asya'da kullanılan Weibo isimli sosyal ağda Kanahoooo adlı kullanıcı sosyal medya kullanıcılarının profillerinin daha güzel görünmesi için photoshop hizmeti veriyor.

        14

        Kanahoooo yayınladığı fotoğraflar ile sıradan görünüme sahip kişilerin photoshop ile nasıl mükemmele dönüştürüldüğünü gözler önüne seriyor.

        15

        Üstelik Kanahoooo yalnızca kadınların değil, yakışıklı sanılan erkeklerin de gizli numarasını gün yüzüne çıkarıyor.

        16

        Kanahoooo photoshop ve filtrelerin internetin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve bir karenin gerçek olup olmadığını anlamanın hiç kolay olmadığını söylüyor.

        17

        "İnternette rastladığınız kusursuz şeylere inanmayın. Birini tanımak istiyorsanız onu gerçek hayatta görün" diyen photoshop ustasının paylaştığı karelere göz atalım...

        18