Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Corona virüs haritası 29 Mart 2020 CANLI! Güncel koronavirüs haritası son durum (Coronavirus map live)

        Coronavirüsharitasında son durum ne? Dünyada toplam kaç tane corona virüs vakası var? Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu? Tüm bu soruların cevaplarına corona virüs haritası üzerinden ulaşılıyor. Corona virüs salgını, neredeyse tüm dünyaya yayıldı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasınagöre, Türkiye'de test sonucu pozitif çıkan 7 bin 402 hasta var. Corona virüs nedeniyle108vatandaşımız da hayatını kaybetti. İşte Corona virüs haritası ile dünyadaki ve Türkiye'deki coronavirüs son durum...

        CORONA VİRÜS HARİTASI (CORONAVIRUS MAP LIVE) 29 MART 2020

        Coronavirus map live yani Corona virüs canlı haritası, Amerika'da bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından geliştirildi. Harita koronavirüsün günlük durumunu gösteren çevrimiçi bir harita geliştirdi. Haritada virüsü yayıldığı ülkeler ile birlikte vaka ve ölü sayılarına da ulaşılabiliniyor.

        REKLAM
        CORONA VİRÜS İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY İÇİN TIKLAYIN

        CORONA VİRÜS NENDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 31 BİNEDAYANDI

        Corona virüsü haritasına göre,29 mart sabah saatleri itibari ile dünya genelinde corona virüsüvaka sayısı neredeyse 666 bin. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 30 bin 857. Corona virüs salgını dünya genelinde177 ülkede görülüyor.

        ABDVE İTALYA, CORONA VİRÜS VAKA SAYISINDA ÇİN'İ GEÇTİ

        Corona virüsün en çok görüldüğü ülkeler ABD ve İtalya olmuş durumda. ABD'detoplam vaka sayısı 124 bini geçti. İtalya'da ise toplam vaka sayısı 92 bini geçti. ABD ve İTAlya bu rakamlarla toplam 88 bin vakası bulunan Çin'i geride bıraktı. Çin'de yeni vaka bildirimi sayısında uzun zamandır önemli bir artış yaşanmıyor. Çin'i takip eden ülke ise 73 bin vaka ile İspanya.

        MESLEK LİSELERİNDE BİR HAFTADA ÜRETİLEN 500 BİN MASKENİN DAĞITIMI YAPILDI

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Meslek liselerimiz, bir hafta gibi kısa sürede 500 bin maske üretti. Üretilen maskeleri il müdürlerimiz ağırlıklı olarak sağlık kurumlarına iletti. Meslek liselerimiz, maske taleplerine yetişmek için yoğun üretim çalışmalarına devam ediyor." Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya bölümü öğretmen ve öğrencileri de, fabrikaya çevirdikleri okulda 10 günde yaklaşık 150 ton hijyen solüsyonu üretti.

        İSTANBUL VALİSİ'NDEN İSTANBULLULARA KORONAVİRÜS UYARISI

        İstanbul Valisi Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada İstanbulluları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. Yerlikaya, "İstanbul'da sahiller, mesire ve piknik alanlarında; Piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetler, kıyı-sahil şeridi ve iç sularda her türlü amatör balıkçılık faaliyetleri bugünden itibaren durdurulmuştur" dedi.

        İstanbullular koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara bu kez uydular. İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ek genelgeyle, sahillerde spor ve yürüyüş yapılmasının yanı sıra oltayla balıkçılık yasaklanırken, uyarıları dikkate alan vatandaşlar geçen haftanın aksine bu kez dışarı çıkmadı.

        Geçtiğimiz pazar günü balık tutan ve spor yapan vatandaşların akın ettiği sahiller, bu pazar boş kaldı. Spor amaçlı dışarı çıkan birkaç kişinin dışında yasaklara bu kez riayet eden vatandaşlar, geçtiğimiz haftanın aksine Arnavutköy Sahili ve Galata Köprüsü'ne akın etmedi.

        İBB trafik yoğunluk haritasına göre geçen pazar yüzde 13 olan yoğunluğun ise bu hafta yüzde 9'a gerilediği görüldü.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ