Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum 2025'te açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Önümüzdeki iki gün boyunca bu forumda küresel meselelere yenilikçi çözümler aranacak. Burada istişare edilecek fikirlerin tüm insanlığın barış ve huzur arayışına katkı sağlamasını ümit ediyorum. Küresel birçok meselenin tartışılacağı forumun başarılı olmasını diliyorum.

Yaşadığımız her gün daha adil daha kapsayıcı daha kuşatıcı bir küresel sisteme duyulan ihtiyacı ortaya koyuyor. İkinci cihan harbinin galipleri eliyle kurulan sistem günümüzün gerçekliklerine uymuyor. BMGK'nın adaletsiz karar alma kapasitesi insanlığın sorunların çözüm üretmiyor. Türkiye olarak insanlığın kaderinin 5 ülkenin kaderine terk edilemeyeceğini dile getiriyor ve bu sebeple dünya beşten büyüktür diyoruz.

"ZALİM İSRAİL'İN TA KENDİSİDİR"

Son iki yılda Gazze'de yaşananları takip ettik, İsrail hükümeti tüm dünyanın gözleri önünde 70 bini aşkın Gazzeliyi şehit etti. Gazze'de neredeyse sağlam tek bir bina bile kalmadı. Hala İsrail masum diyorlar, nasıl masum oluyor? Nükleer silah İsrail'de, en güçlü bombalar İsrail'de, istediği anda Gazze'yi vurma imkanı İsrail'de. Nasıl oluyor da İsrail masum oluyor? Tam aksine masum değil, zalim İsrail'in ta kendisidir. Elinde nükleer silahlar var, bombalar var, her türlü silah var. Türkiye olarak biz bunu yutmayız.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ