Cumhuriyetin 100. Yılı Kadın Girişimci Zirvesi gerçekleşti
Garanti BBVA ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), önümüzdeki on yılın şekillenmesinde önemli rol oynayan kadın girişimcilerle ekonomik kalkınmanın ve toplumsal refahın geleceğini tartışmak amacıyla Cumhuriyet'in 100. Yılı Kadın Girişimci Zirvesi'ni düzenledi. Zirvede konuşan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ "Temennimiz kadınlar için yüzde 100 eşitliğin sağlandığı bir dünyada yaşamak" ifadelerini kullandı
ABONE OLGaranti BBVA ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin iş birliği ile Türkiye'de Cumhuriyetin 100. yılı Kadın Girişimci Zirvesi gerçekleşti.
Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu’nun konuşmalarıyla başlayan Zirveye, Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner “Toplumsal Kalkınmanın İtici Gücü Kadın Girişimciler” başlığında konuk konuşmacı olarak katıldı.
Zirvede, FutureBright Kurucusu Akan Abdula moderatörlüğünde gerçekleşen “Ya Sonra?” başlıklı panelde Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz yeşil gelecek, Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın gelecek için akıllı tarım ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Çağla Gül Şenkardeş yarının teknolojileri alanındaki deneyimlerini paylaştı. “Geleceğe Yön Veren Kadın Girişimciler” panelinde Yekta Kopan, Insider CEO’su ve Kurucu Ortağı Hande Çilingir ile başarılı bir girişimin ilham verici hikâyesi üzerine sohbet etti. Zirvenin kapanışında ise BigChefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli Gelecek Sensin temalı konuşma yaptı.
Zirvede konuşan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ kadınların başarılarıyla öne çıkması ekonomik ve toplumsal açıdan yaşamsal önem taşıdığın aktararak, "Burada anahtar unsurun kadınların girişimcilik yoluyla güçlendirilmesi olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde bu konuda önemli çalışmalar yapılmasına rağmen kadın girişimci oranı 17 yılda yüzde 5’lerden ancak yüzde 14’lere ulaştı. Temennimiz kadınlar için yüzde 100 eşitliğin sağlandığı bir dünyada yaşamak. Garanti BBVA olarak, ekonomik değer yaratan, risk alan, kendi ayakları üzerinde duran kadın girişimcileri desteklemek amacıyla 2006 yılında Kadın Girişimci Programını başlattık. Bütünsel desteklerimizi finansman sağlama, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olarak dört ana başlıkta topladık. Son beş yılın rakamlarına baktığımızda kadın girişimcilere sağladığımız finansman desteği 150 milyar TL’yi aştı. Bu rakamı bir başlangıç seviyesi alıyoruz. Bundan sonra da kadın girişimcilere finansman desteğimiz katlanarak artmaya devam edecek” dedi.