Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Demet Şener'e şok! Mahkeme İbrahim Kutluay'ı haklı buldu - Magazin haberleri

        DHA'nın haberine göre; İstanbul Aile Mahkemesi'nde 4 Mart'ta anlaşmalı olarak boşanan İbrahim Kutluay ve Demet Şener bu kez çocukların nafakası için karşı karşıya gelmişti. Boşanmaları kesinleşen İbrahim Kutluay, Demet Şener'e 3 milyon TL, iki çocuğuna da aylık 16 bin 250'şer TL nafaka ödeyecekti.

        DEMET ŞENER İCRAYA VERDİ

        İbrahim Kutluay'ın iki çocuğu için ödemesi gereken Nisan ayı nafakası 32 bin 500 TL'nin ödenmediğini iddia eden Demet Şener icra takibi başlatmış, aile mahkemesinden de uzaklaştırma kararı çıkartmıştı. İbrahim Kutluay da nafaka borcunun bulunmadığını belirterek Şener'in hukuka aykırı ve kötü niyetli olarak başlattığı icra takibinin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu.

        KUTLUAY'DAN İCRA TAKİBİNİ DURDURUN İTİRAZI

        İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla başvuran İbrahim Kutluay, Demet Şener'in başlattığı icra takibinin durdurulmasını istemiş, ödediği tutarların banka dekontlarını basınla paylaşmıştı. Kutluay dilekçesinde Kutluay, yargılama sürecinde ve boşanma kararı kesinleştikten sonra üzerine düşen nafaka ödemelerini düzenli ödediğini söylediği dilekçesinde, nafakaları ödemesine rağmen eski eşi Demet Şener'in haksız ve kötü niyetli icra takibi başlattığını belirtmişti. İbrahim Kutluay 1 Nisan'da çocukların okul aidatını ödediğini, kalan tutarı da Demet Şener'in hesabına 18 Nisan'da gönderdiğini söylemişti.

        MAHKEME TAKİBİ DURDURDU

        İcra takibini durdurulması talebini değerlendiren mahkeme İbrahim Kutluay'ı haklı buldu. İcra takibinin 20 bin TL'lik bölümünün durdurulmasına karar veren mahkeme eski milli basketbolcunun ödediğini iddia ettiği geri kalan tutarın belirlenmesi için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi Kutluay'ın ödediğini belirttiği okul taksitlerini ve kalan tutarı hesapladıktan sonra mahkeme tekrar karar verecek.

        DEMET ŞENER CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

        Demet Şener çıkan karar sonrası avukatı aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

        Müvekkil Demet Şener ile İbrahim Kutluay arasındaki mevcut hukuki süreç hakkında yazılı ve görsel medyada bir takım manipülatif haberlerin yer alması sebebiyle tarafımızca bu bilgi kirliliğini önlemek maksadıyla açıklama yapmak gereği duyulmuştur.

        Öncelikle belirtmek gerekir ki; müvekkil Demet Şener tarafından talep edilen ve mahkemece karara bağlanmış olan nafaka, müşterek çocuklar için alınan iştirak nafakasıdır.

        İbrahim Kutluay hakkında başlatılan icra takibi, kendisinin iddiasının aksine Nisan ayına ilişkin nafaka borcu muaccel hale geldikten 18 gün sonra borcu hala ödememesine istinaden başlatılmıştır. Söz konusu icra takibi başlatıldıktan birkaç saat sonra borçlu tarafından dosya borcunun tamamı değil bir kısmı Demet Şener’in şahsi hesabına ödenmiştir. Dolayısıyla medyada oluşturulmaya çalışılan algının aksine ödenen bir nafaka borcundan sonra başlatılmış bir icra takibi mevzu bahis değildir. Kaldı ki Mayıs ayına ilişkin nafaka alacağı da muaccel hale gelmesine rağmen bu aya istinaden de hali hazırda hiçbir ödeme yapılmamıştır. Tarafımızca başlatılmış olan icra takibine karşı İbrahim Kutluay tarafından haksız olarak itiraz edilmiş ve takibin iptali istenmiştir. Mahkemede görülmekte olan itiraz dosyasında henüz takibin iptaline yönelik bir karar verilmemiş olup, sadece icra takibinden sonra da olsa yatırılan kısmi bedel açısından bir ara karar oluşturulmuştur. O kadar ki kalan bedel üzerinden İbrahim Kutluay’ın durdurma talebin reddine karar verilmiştir.

        Sonuç olarak medyada yer alan bir takım asılsız haberlerin aksine borçlu İbrahim Kutluay hakkında açılmış bulunan icra takibi ve mevcut hacizler bakiye bedel üzerinden devam etmektedir. Bu süreçte gerçeğe aykırı ve müvekkil Demet Şener’in haksız göstermeye çalışan manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği, gelişmeler hakkında tarafımızca bilgi paylaşılmaya devam edileceği tüm kamuoyuna duyurulur.

        Av. Başbuğ Pınarbaşı

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ