Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Deniz Akkaya'nın evi - Magazin haberleri
        1

        Uzun yıllar profesyonel mankenlik yapan, şimdilerde sunucu olarak karşımıza çıkan Deniz Akkaya’yla, bundan 2 yıl önce taşınma kararı aldığı Emirgan’daki evinin yemyeşil bahçesinde, manolya ağacının altında sohbet ediyoruz. Sohbet yıllar öncesinden, bugünkü kariyerine uzanan merdivenlerin ilk basamaklarından başlıyor.

        2

        Lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanmış Akkaya... Mankenlik kariyeri ise 1997’de Best Model of Turkey yarışması birinciliğiyle başlamış. Aynı yıl düzenlenen Miss Grace of the World yarışmasında da dördüncü güzel seçilmiş.Özel durumlar dışında artık podyumlara çıkmadığını, kariyerine bundan böyle televizyonda sunuculuk yaparak devam etme kararı aldığını söylüyor.

        3

        İki katlı 250m2’lik villada kızı Ayşe ve British Shorthair cinsi sevimli kedisi Pati ile yaşıyorlar. “Evin Ayşe’nin okuluna yakın olması önemliydi benim için. Yıllarca Boğaz’ın mavisini seyreden evlerde yaşadım. Biraz da yeşilin keyfini çıkarmaya karar verdim. Buranın bahçesi ve bulunduğu konum beni cezbetti. Hem şehrin kaosundan izole hem de merkezi bir noktada bulunuyor” diye anlatmayı sürdürüyor Deniz Akkaya...Bir emlakçı vasıtasıyla bulunan ve kendisine ilk gösterilen evmiş burası. İçine girdiği anda da tutmaya karar vermiş: “Daha önce yaşadığım evler de hep uzun süreli oldu. Ama hepsi gereğinden fazla büyüktü, artık sıkılmıştım bu durumdan. Burası tam aradığım ebatta, bizim çekirdek ailemize uygun ve sıcak bir evdi. İçinde tadilat yapmamı gerektiren durumlar olmaması da cabasıydı.”

        4

        Evin girişinde salon, mutfak, bir oda ve misafir tuvaleti yer alıyor. Kızı ve kendine ait yatak odaları, ortak kullanımlı geniş banyosu ve giyinme bölümü ise üst katta. Evin dekorasyon aşamasında yakın arkadaşı iç mimar Nazlı Goldenberg’ten destek almış Akkaya: “Nazlı mesleğini yapmıyor. Keşke yapsa... Onun evini de zevkini de hep beğenirim. Bana burası için fikirler vermesini rica ettim. Bazı konularda iç mimar Engin Özmen devreye girdi.”

        Koyu renkte ve maskülen çizgisi olan bir salon hayal etmiş öncelikle. 1 ayda ev tamamlanarak yaşanır hale getirilmiş. “Önceki evlerimde tadilat ve dekorasyon işleri o kadar çok zaman almıştı ki... Sıtkım sıyrılmıştı. Burada her şey hızlı ilerledi. Bunda Nazlı’nın beni tanıyor olması ve benim ona ne tarz bir ev istediğimi iyi anlatmam tabii etkili oldu. Eve giren iç mimar veya dekoratörle uyumlu ilerlemenin ne demek olduğunu burada anladım” diyor çıkan sonuçtan memnuniyetini anlatırken. Salonun ve antrenin kırık beyaz duvarlarında o ve kızının Erdi Doğan ve Jülide Güngör tarafından çekilmiş fotoğrafları asılmış.

        5
        6