Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deprem sonrası travmalar ve suçluluk duygusu ile nasıl baş edilir?
        6

        Uzmanlara göre depremi yaşamış bir insanın hayata depremden önce ve sonraki bakış açısı tamamen değişiyor. Suçluluk duygusu ile baş edilmezse, yine travma sonrası stres bozukluğu, kaygı bozukluğu veya depresyon görülebiliyor.

        7

        Bazen göçük altında bir canlılık belirtisi olmasa bile kişi orada beklemek isteyebilir ve böylece suçluluk duygusunu azaltabilir. Bu sayede kişi "Elimden geleni bir ölçüde yapabildim" düşüncesini sağlayabiliyor. Uzmanlara göre böyle durumlarda kişilere müdahale edilmemesi gerekiyor. Özellikle öfkeyle duygularnı dile getiren kişilere ifade özgürlüğü sağlanmalı.

        8

        Kişiler olayları sık sık hatırlama, kabuslar görme, gözünün önüne görüntüler gelmesi ya da hatırlamakta zorlanma, sinirlilik, gerginlik vb. durumlar yaşanırsa mutlaka bir destek alınması tavsiye ediliyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ