Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Derya Uluğ: Yemek yiyebilmek büyük nimet! - Magazin haberleri
        1

        Ünlü şarkıcı Derya Uluğ, bilinmeyenlerini anlattı. All Dergisi'ne konuşan Uluğ, ergenlik döneminde anoreksiya nervoza hastalığı ile mücadele ettiğini anlattı.

        2

        "İKİ YILLIK ZORLU BİR MÜCADELEYDİ"

        35 yaşındaki şarkıcı, "Hala kilo takıntısı yaşıyor musun?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

        Aslında klip sürecinde sadece 2 kilo verdim istem dışı. Sporu ve diyeti kaslanmak için yaptım. Benim anoreksiya ile ilgili olan sürecim, hiç kiloyla ilgili olmadı. Bağışıklığım zayıf olduğu bir süreçte yakalandım. Ucunu alamadığım iki yıllık zorlu bir mücadeleydi ama kazandım. O hastalık yemek yiyebilmenin ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlamamı sağladı. Şimdi yiyebilmenin tadını çıkarıyorum.

        3

        ANOREKSİYA NEDİR?

        Anoreksiya nervoza, anormal derecede düşük vücut ağırlığı belirtisi ile görülen ve hayatı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğudur. Anoreksiya nevroza bozukluğu olan kişiler, ince kalmak konusunda aşırı takıntılıdır ve hepsi normal kilolarının çok altındadır. Anoreksiyalı kişiler için daima çok ince olmak önemlidir. Anoreksiya nevroza genellikle 12-20 yaş arasında genç kızlarda sık görülür. Anoreksiyalı kişilerin yüzde 90'ı kadındır. Toplumlarda genel görülme oranı ise yüzde 1-2’dir.

        4

        "ESTETİĞE GELMEDİM"

        Öte yandan şarkıcı Derya Uluğ, geçtiğimiz haftalarda Etiler'deki bir klinikten çıkarken görüntülenmişti.

        Muhabirlerin sorularını yanıtlayan şarkıcı, "Estetiğe gelmedim. Saç bakım için haftada bir gün buraya geliyorum. Onda da size yakalanıyorum" demişti.

        5

        "İNSANLAR KİLOMA TAKIK"

        Daha önce aşk hayatıyla ilgili çarpıcı bir itirafta bulunan Derya Uluğ, "Bir dönem sporu bırakmıştım, çok yemek yiyordum ve aşırı kilo almıştım. 40 beden olmuştum. Sonra 1 ayda 15 kilo verdim. Asil ile ayrıldığımız bir dönemdi, aşk acısı çekerken kilolarda gitti" ifadelerini kullanmıştı.

        Konuyla ilgili konuşan sanatçı, "İnsanlar genel olarak benim kiloma çok takık. Kilo almadım bu arada çok sağlıklı besleniyorum. Klip için fit olmam gerekiyor" demişti.

        6

        "MUTLUYUZ"

        Kariyeri ve özel hayatıyla ilgili açıklamalarda bulunan şarkıcı Derya Uluğ, "Hayatının dönüm noktası olan kişi kim?" sorusuna, "Asil" yanıtını vermişti.

        7

        Uzun süredir kendisi gibi müzisyen olan Asil Gök ile birlikte olan Uluğ, 'evlilik' sorusuna ise, "İlişkiler için kritik olan, sürekli beraber vakit geçirilen pandemi sürecini ilişkimizde sorunsuz atlattık, atlatmaya devam ediyoruz. Bu süreci birlikte şarkılar üreterek geçiriyoruz. Acelemiz yok mutluyuz" demişti.

        8

        Uluğ, "Anne olmak istiyor musun?" sorusuna ise, "Küçük yaştan beri hiç böyle bir hayalim olmadı ama bu yıllar geçtikçe değişen bir düşünceymiş. Ben kendimi henüz hazır hissetmiyorum" şeklinde konuşmuştu.

        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ