Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS sınav tarihi 2022! DGS giriş belgeleri erişime açıldı: DGS ne zaman, hangi tarihte? ÖSYM AİS ile DGS giriş belgesi sorgulama sayfası
        1

        ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, DGS sınav yerleri ve giriş belgeleri erişime açıldı. Açıklamada, "Sınava gireceklerin bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı." ifadelerine yer verildi. Mayıs ayı içerisinde tamamlanan başvurular ardından DGS sınav tarihi merak ediliyor. Peki, "DGS sınavı ne zaman?" İşte DGS sınavı hakkında merak edilen soruların yanıtı...

        2

        DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI!

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

        03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 23 Haziran 2022 tarihinde saat 14.15’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

        DGS SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        DGS SINAVI NE ZAMAN ?

        Son başvuruları 31 Mayıs'ta biten DGS'nin sınav tarihi 3 Temmuz 2022 olarak belirlendi. DGS’de her sene sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15’te başlıyor ve cevaplama süresi 150 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.