Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Gözler ÖSYM'de! 2022 DGS tercih kılavuzu ne zaman, hangi tarihte yayınlanacak?
        1

        2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları gün itibariyle açıklandı. 2 yıllık üniversite eğitimini 4 yıla çıkarmak isteyen öğrencilerin ter döktüğü zorlu sınavla ilgili olarak artık en çok; DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte detaylar...

        2

        2022 DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

        DGS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından henüz yayınlanmadı.

        DGS tercih kılavuzu, tercihler başlamadan önce ÖSYM tarafından erişime açılacak.

        3

        DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

        4

        DGS SINAV SONUÇLARI BELLİ OLDU!

        DGS sonuçları ÖSYM'den gelen son dakika haberine göre açıklandı! ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        ''03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

        Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.''

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ