Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm 2. fragmanı: Turgut ve Bamsı idam sehpasında!

        Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm fragmanları peş peşe yayınlandı. İzleyicilerin büyük bir merakla beklediği Diriliş Ertuğrul'da heyecan durmak bilmiyor. Saadettin Köpek'in tuzağı Alpleri zor durumda bıraktı. Ertuğrul esir düşerken, Turgut ile Bamsı idam sehpasına çıkıyor. Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm fragmanına dair detaylar şöyle:

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 109. YENİ BÖLÜM FRAGMANI

        Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm 2. fragmanı yayınlandı. İlk fragmanda Sadettin Köpek'in saraya döndüğü görünüyordu. Saadettin Köpek saraya döner dönmez ilk iş olarak Ertuğrul Bey'i yakalatıyor. Elleri bağlanmış bir şekilde Saadettin'in huzuruna çıkarılan Ertuğrul Bey, "Şimdi sırada ne var Saadettin?" diyor. Emir Sadettin Köpek ise, "Sırada sen varsın Ertuğrul" diyor. Sadettin Köpek'in oyunu bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Köpek, Karacahisar Kalesi'ne Selçuklu Devleti komutanlarından Kaledar Günalp Bey'i atıyor. Kaleye giden komutan Turgut, Bamsı ve Artuk Bey'i esir alarak zinadana gönderiyor. Kayı alpleri Selçuklu askerlerine karşı koymuyor ve komutan kalenin tahtına kuruluyor. Sadettin Köpek, Ertuğrul Bey'e, "Sadece sen değil, Artuk Bey, Turgut Alp, Bamsı, hepsi ölecek!" diyor.

        REKLAM

        Ve dizinin 3. sezonunda diziden ayrılan Sungur Tekin geri dönüyor. Ertuğrul'un ortanca ağabeyi Sungur Tekin, Kayı Obası'na geliyor. Hayme Ana ile konuşan Sungur Tekin, "Gerekirse alplarımla sarayı basacağım, kardeşimi kurtaracağım." diyor. Ertuğrul Bey son sahnede, "Gayrı hesap vaktidir Sadettin!" diyor. Tam bu sırada Sadetttin'in üzerine biri atlıyor. Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölümüyle 7 Mart Çarşamba Günü TRT1'de!

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 108. SON BÖLÜM ÖZETİ

        Diriliş Ertuğrul 108. bölüm de Müslüman olmaya karar veren Ares Ahmed adını alıyor. Ertuğrul Bey ile dost olarak obaya alp olmak isteyen Ahmed'i Halime Sultan affetmek istemiyor ve kılıç çekiyor. Ancak Ahmed'in sözleri Halime Sultan'ı da etkiliyor ve o da Ahmed'i affediyor. Ertuğrul Bey yanına aldığı birkaç alp ve Ahmed ile obaya dönmüyor. Emir Sadettin ve Mahberi Hatun'un Sultan Alaaddin'i öldürme planını engellemek isteyen Ertuğrul Kayseri'de sefer hazırlıklarının yapıldığı yere doğru yola çıkıyor. Ancak Sadettin Köpek, kurnaz bir planla Atabey Altunoba'nın imzası ile bir mektubu Sultan Alaaddin'e gönderiyor. Ertuğrul'un adaletini sorguladığını ve kendisini öldüreceğine inanan Sultan askerlerine Ertuğrul'u yakalama emri veriyor. Kayseri'de bulunan Sultan'ın yanına giden Ertuğrul yolda Selçuklu askerleri tarafından durduruluyor. Ertuğrul kan dökmemek için teslim oluyor ama yanlış yaptıklarını söylüyor. Geçtiğimiz bölümde hain olduğu ortaya çıkan Marya'yı Artuk Bey öğreniyor. Bunun üzerine kurnaz bir plan yapan Artuk Bey, Bamsı'ya ile Turgut' un kavga etmesini istiyor. Bamsı, Turgut'u öldürdü süsü vererek Marya'yı kandırıyorlar. Marya bu haberi Titan'a gönderince Titan hain bir planla Hanlı Pazar'a saldırıyor. Ama Artuk Bey'in tuzağına düşüyor. Titan, Bamsı'yla savaşıyor ve esir düşüyor. Ertuğrul'un Sultanın yanına ulaşmasını engellemeye çalışan Sadettin Köpek' in adamları Ertuğrul ve Selçuklu askerlerine saldırıyor. Ancak Ertuğrul ve Kasım önderliğindeki askerler saldırıyı bertaraf ediyor. Bu sırada Ertuğrul'u kurtaran Ahmed yaralanıyor.

        REKLAM

        Ertuğrul Bey Sultan Alaaddin'in huzuruna çıktı. Sultan, Ertuğrul'a çok sert tepki gösterdi. Ertuğrul, Sultan Alaaddin'e adaletinin yanlış olduğunu, böyle giderse devletin yıkılacağını söyledi. Çok sinirlenen Sultan Ertuğrul'u öldürmek için kılıcını çekti. Tam bu sırada Aziz devreye girerek yolda yaşananları anlattı. Sultan, Sadettin'in oyununa düştüğünü anladı. Ertuğrul'un elini çözdü. Yaşananlar sonrası Sultan büyük bir pişmanlık duygusuna kapıldı ve çıkış yolu aramaya başladı. Halime Sultan, Ares'in Müslüman olmasından sonra verdiği bilgileri Bamsı'yla, Turgut'a anlattı. Turgut ve Bamsı, Bilecik tekfurunun oğlu Angelos ve Bizans askerlerinin saklandığı yeraltı inini buldu. Bamsı, Angelos'u öldürdü. Obada esir olan Titan da Bamsı tarafından idam edildi.

        Sadettin, Sultanın aşçısına zehir verdi. Sultanın yediği yemeğe zehir katıldı. Aynı zehir Ertuğrul Bey'in yemeğine de katıldı. Ertuğrul yemeği yemedi. Sultan, Sadettin'in ve Altunoba'nın cezasını vermek için saraya döneceğini Ertuğrul'a söyledi ve bir tek Ertuğrul'a güvendiğini söyleyerek Şehzade Kılıçarslan'ı yanına getirmesini istedi.

        Sultan Alaaddin, zehrin etkisile yere yığıldı. Ertuğrul, Sultanın kurtulması için çabaladı. Sultan son nefesinde Ertuğrul'a Şehzade Kılıçarslan'ı korumasını ve tahta geçmesine yardımcı olmasını istedi. Sultan ölürken Şehzade Gıyaseddin'de yanına geldi. Gıyaseddin, Ertuğrul Bey'i suçladı. Sultan ölümle pençeleşirken saraya götürüldü. Gıyaseddin, Ertuğrul'u tutuklattı ve sorgulamak istediğini söyledi. Ertuğrul da Gıyaseddin'e sana söyleyeceğim var diyerek rest çekti.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ