Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolarda hareketli gün! 7 Şubat döviz kurları - Döviz Haberleri

        Dolar/TL, Merkez Bankası'nın sıkı duruş söylemi ve veri odaklı bir politika izleyeceği açıklaması ve ABD Merkez Bankası'nın ek faiz artışında sabırlı olacağını belirtmesiyle girdiği pozitif döngüden bir nebze geriye gitti.

        5.35 seviyelerinden 5.15'lere inen ve sonrasında Asya piyasalarındaki etkiyle 5.20 etrafında dalgalanan kur, dün doların küresel ölçekte değer kazanmasıyla yeniden yukarı yönlü harekete başladı.

        Dolar endeksi (DXY), Fed'in politika değişikliğinden sonra gücünü bir ölçüde kaybederek 95 puan seviyesine indi. Euro/dolar paritesi yeniden 1.15 üzerini görse de DXY dün itibarıyla yeniden 96.5 puan civarında. Euro/dolar 1.135'a indi.

        Türkiye tarafında piyasaları etkileyen bir veri ve haber akışı olmamasına rağmen doların yükseliş trendiyle 7 Şubat sabahı dolar/TL yeniden 5.24 TL'yi aştı. Euro ise dolar karşısındaki değer kaybına bağlı olarak daha sakin ve 5.95 TL'nin biraz üzerinde işlem görüyor.

        Kur öğlene doğru 5.2677 seviyesini görürken, euro/TL ise 5.99'u geçerek 6 TL sınırını zorluyor. İlerleyen saatlerinde kâr realizasyonu kaynaklı satışlarla dolar/TL gevşeyerek 5.25 seviyesine indi. Euro ise 5.97'de.

        Dolar/TL öğleden sonra 15:30 sularında yeniden atak yaparak 5.27 TL'yi aştı ve günün en yüksek seviyesi olan 5.2754'ü gördü. Ardından 5.2650'ya indi.

        REKLAM

        Uzmanlar, dolardaki yukarı yönlü grafiğin birkaç gündür gelişen ülkeler para birimlerini baskıladığını belirtirken, TL'nin nispeten pozitif ayrıştığını belirtiyor. GOÜ'de kayıplar yüzde 1 civarındayken, TL 0.5 puan civarında bir kayıp yaşadı.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İslam Devleti örgütüne karşı küresel koalisyon toplantısının ardından Washington'daki basın toplantısında, "Menbiç yol haritasına ilişkin çalışmalar son dönemde hızlandı." ifadelerini kullanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ