Papa'yı görebilmek için geceyi sokakta geçirdiler!
Papa Francis'in bir haftadır devam ettirdiği Asya ziyaretlerinin Pazar günkü durağı Manila oldu
ABONE OLPapa Francis Sri Lanka’ya da uğradığı hafta boyu devam eden Asya ziyaretlerinin ardından Filipinler’deydi. Papa’nın ziyaretinden ana başlıklar ise şöyle:
Papa’yı selamlamak için milyonlarca insan Manila’nın şehir merkezindeki Rizal Park’a akın etti. Bazıları sabah 6’da açılan kapıdan ilk girenler olmak için geceyi parkın dışında geçirdi.
Onbinlercesi Manila Körfezi’ndeki ana cadde olan ve trafiğe kapatılan Roxas Caddesi’ndeki uzun yolu boydan boya yürüdü. Diğerleriyse günün ilerleyen saatlerinde oradan geçecek olan Papa’nın konvoyunu görebilmek için kurulan barikatların arkasında saatlerdir beklemeye devam ediyor.
Parka gidenler şeffaf poşetlerin içinde getirdikleri atıştırmalıklarla beklerken karnını doyurdu. Diğer bir kısım ise ellerinde Filipinler’deki en önemli ikonlardan biri olan bebek İsa heykelleriyle dolaşmaya devam ediyor.
Papa Francis’in Manila’ya yetişmesi için, Filipinler merkezindeki yaşlılar ve yetimler için kurulan Vatikan-fonlu barınağın açılış töreni ziyareti, programından çıkarıldı.
Aslında Rev. John Oh Woong-Jin adlı arkadaşı projenin bir parçası olduğu için bunu tamamen atlamadı ve konvoyu geçerken barınağın önünde durdu. Papa bu sırada barınağı kutsayarak özel yolu üzerinde Güney Kore Katolik misyonerliğiyle kısa ve öz bir kavuşma gerçekleştirdi.