Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu darbe girişimiyle ilgili raporunu yayınladı. Raporda Fettullahçı Terör Örgütü'nün yurtdışında açtığı okullar ve yurtdışı yapılanması ile de ilgili çarpıcı bilgiler ve değerlendirmeler yer aldı.

Raporda yer alan bilgilere göre, örgüt Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte Orta Asya'daki Türki Cumhuriyetler üzerinden yurtdışına açıldı. Örgütün 1991 yılında başlattığı yurtdışı açılımı 26 yılda, 160'a yakın ülkede, 800'e yakın okul ve üniversite, 100'e yakın öğrenci yurdu, 1000'den fazla STK/vakıf/dernek, 200'den fazla yazılı ve görsel medya, 500'den fazla şirketten oluşan ve yaklaşık 25-50 milyar dolar sermayesi olan devasa bir ağa dönüştü.

SİYASETTEN UZAK İMAJ

FETÖ'nün yurtdışı yapılanması ve çalışma şekli, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Darbe Komisyonu'na sunulan raporda detaylı bir şekilde anlatıldı. MİT'in raporunda, örgütün yurtdışında siyasetten uzak bir imaj çizmeye çalıştığı ve faaliyet gösterdiği ülkelerdeki etkili kişilerle iletişim kurduğu bilgisi yer aldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ