Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Suriye'de terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu iddia edilen Demokratik Birlik Partisi (PYD), Mardin'in Nusaybin ilçesine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Suriye topraklarında ordu kurdu. Sözde 'Kürdistan Halk Tugayları Ordusu (YPG) adı verilen oluşumun kurulduğu dün itibarı ile ilan edildi.

PYD, sözde 'Batı Kürdistan'da yer alan Kobani, Kamışlı, Amude, Derika Hamko, Afrin, Tırbe Sıpi ve Serakani gibi Kürt nüfusunun yoğun olduğu kentlerin bağımsızlık ve özerklik yolunda askeri güvenliğini bizzat 'Kürdistan Halk Tugayları Ordusu' ile sağlayacağını duyurdu.

SADECE YPG KALACAK

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kürt kentlerinin sokak ve mahallelerin asayiş güvenliğini sağlayan bağımlı bağımsız tüm sokak çetelerini bu sözde oluşum içine katılması için davette bulunan PYD yöneticileri, "YPG çatısına bağlı tüm birlikler bu tugay merkezinden idare edilecektir. Bunun dışındaki oluşumlar lağvedilecektir.'' açıklamasını yaptı.

ASKERİ KAMPLAR KURULMUŞTU

PYD, daha önce de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi karşısında bulunan Kobani'de Tolhıldan (Öcalan); Gaziantep karşısında bulunan Afrin'de ise (Şehit Çekdar) paralı askeri kamplarını kurmuştu.

CHA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ