Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan'da 10 ülkenin temsilcileriyle bir araya geldi, IŞİD ile mücadele planını ele aldı. Toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiriye Suudi Arabistan, ABD, Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’ın imza koyduğu öğrenildi. AP, Türkiye'nin ortak bildiriye imza atmadığını duyurdu.

Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal, Türkiye ile diğer ülkeler arasında bu konuda gürüş farklılıkları olduğuna ilişkin soruya "Toplantıya katılan üyelerle Türkiye arasında hiçbir ihtilaf yoktur" diye yanıt verdi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD planını açıklaması sonrası, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bölgedeki müttefikleriyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya geldi. Toplantıya Türkiye ’den bir temsilci de katıldı. Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri, IŞİD’e karşı mücadelede ABD’nin planına destek vereceklerini açıkladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ