Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa Türkiye'ye doğru yola çıktı, Papa yola çıktı, Papa Türkiye'ye geliyor.

        Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco'nun ziyaretinin ilk ayağı başkent Ankara olacak. Papa Francesco'yu taşıyan özel uçağın saat 13.00'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmesi öngörülüyor.

        İlk ziyaretini Anıtkabir'e gerçekleştirecek olan Papa Francesco daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

        Papa’nın ziyareti bir ilke de sahne olacak. İlk defa bir papa ziyaretinde, devletin zirvesiyle yapılacak olan görüşmenin ardından ikili açıklama gerçekleştirilecek ve bu dünya çapında milyarlarca insana canlı yayınla ulaştırılacak.

        Türk diplomatik kaynaklar, coğrafi öneme sahip olan Türkiye’nin, Ortadoğu, Avrupa ve Kafkaslar kavşağında bulunması, Papalığın duyarlılıkları ve öncelikleri ile Türkiye’ninkilerin insani noktalarda kesişmesi, uluslararası ilkeler doğrultusunda ve BM’nin aktif dahiliyle insani ve bölgesel sorunlara, ihtilaflara diyalogla çözüm bulunması bakımından bu iki hitabın öneminin altını çiziyor.

        Diplomatik kaynaklar, uluslararası toplumun duyarlılık göstermesi konusunda her iki tarafın da benzer çağrıları yapmasının beklendiğini belirtti.

        Papa daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.

        Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da ziyaret ederek Başkan Mehmet Görmez ile görüşecek olan Papa Francesco burada ortak basın toplantısı düzenleyecek.

        Yarın İstanbul'da Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezecek olan Papa Francesco, Şişli'deki Saint Esprit Katolik Kilisesi'ndeki ayine katılacak.

        Papa aynı gün Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak.

        ORTAK DEKLARASYONA İMZA

        Papa Francesco ve Patrik Bartholomeos daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nde dua edecek. Papa Francesco, ziyaretinin son günü 30 Kasım'da tekrar Fener Rum Patrikhanesi'ne gidecek ve Bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ