Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Rahibeler, 'Bir erkeği kucaklamak istesek 81 yaşındaki Papa'yı değil, başka erkekleri seçerdik' diyerek şaşkınlık yarattı

        Bir komedyenin, “İlk defa bir papa mı, yoksa adam mı gördükleri için bu yaptıkları anlaşılmıyor” diye dalga geçtiği rahibelerden ilginç bir yanıt geldi.

        Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco, geçtiğimiz günlerde Napoli kentine bir ziyaret gerçekleştirmiş, katedralde bir ayin yönetmişti.

        Bu sırada, Napoli’deki bir manastırda inzivaya çekilmelerine rağmen sadece Papa’yı görmek için özel izinle buradan çıkan bir grup rahibe, hediyeler sunmak için ruhani lideri çevrelerken, güldüren anlar yaşanmıştı.

        Napoli Başpiskoposu Crescenzio Sepe, mikrofondan anons yaparak, heyecandan elleri ayakları birbirine dolaşan ve Papa’dan çok etkilendiklerini gördüğü rahibelerin yerlerine dönmesi için çağrıda bulunmuş, gülerek, “Sakin olun. Rahibeler… Bir de bunlar manastıra kapanmış olanlar. Bir de kapanmamış olanları düşünün… Papa’yı yiyecekler! Rahibeler!” diye bağırmıştı.

        "PAPA 81 YAŞINDA, NİYE ONU KUCAKLAYALIM?"

        Latince “clausus” yani “kapalı” kelimesinden gelen Clausura Rahibeleri, tüm İtalyanların olduğu gibi ünlü aktris ve komedyen Luciana Littizzetto’nun da diline dolandı.

        Rai 3 kanalındaki “Che Tempo Che Fa” adlı programının sabit konuğu Littizzetto, rahibelerin Papa’nın üzerine çullandığı videoyu izlettirerek, “Bu kadar heyecanlanmalarının nedeninin, hiç papa görmemiş olmaları mı yoksa hiç erkek görmemiş olmaları mı anlaşılmıyor” diyerek güldü.

        Littizzetto bu sözleriyle, Azize Chiara ve Aziz Francesco’nun izinden giden söz konusu rahibeleri kızdırdı.

        Başrahibe Rosa Lupoli, bir evanjelizasyon aracı olarak kullandıkları Facebook sayfalarına koyduğu şaşırtıcı açıklamada, “Başka durumlarda her zaman takdir ettiğimiz Littizzetto Hanım’ın, manastıra kapanmış, ‘bastırılmış’ biz rahibelerin, bir erkeği kucaklamak için Papa’yı beklediklerini düşünmüş olmasından dolayı üzgünüz. Bunu yapmak isteseydik muhtemelen başka bir mekan ve başka erkekleri seçerdik” ifadelerini kullandı.

        Daha sonra yerel bir kanala açıklama yapan Rahibe Rosa, gülerek, “Bir adamı kucaklamak isteseydik, kendini Tanrı’ya adamış Papa’yla mı yapardık bunu? Üstelik O 81 yaşında” diye konuştu.

        Rahibeler daha sonra, evanjelik mesajlar için kullandıkları Facebook sayfalarının, bir polemik yeri haline gelmemesi için söz konusu mesajı sildi. Sayfanın 2 bin civarında olan kullanıcı sayısı, bu olayın ardından bir anda 14 bine ulaştı.

        "BENİM BİLE FACEBOOK HESABIM YOK, AMA RAHİBELERİN VAR"

        Komedyen Littizzetto daha sonra rahibelerden özür dilerken, şaşkınlığını ise şu sözlerle dile getirdi: “Hafta boyunca herkes benimle dalga geçti. Yaptığım espriden sonra rahibelerin karşılık vermeyeceğinden emindim. Ancak düşünebiliyor musunuz, manastıra kapanmış rahibeler Facebook’tan açıklama yapmış. Benim bile Facebook hesabım yok. Yakında bunlar piercing, dövme yaptırıp, İncil’i de iPad’den okurlar. Rahibeler televizyon izliyor mu? Hem de Rai 3’te beni? Beni izlemeyin, ben çok tehlikeliyim, ben bir kara koyunum.”

        ÖZÜR DİLEDİ

        Sadece, bir somun ekmek üzerine üşüşen güvercinler gibi, rahibelerin Papa’nın üzerine üşüşmelerinin kendisini güldürdüğünü söyleyen Littizzetto, “Sizi incittiysem özür dilerim. Biraz gülmek için dalga da geçmeliyiz” dedi.

        Bu arada, rahibelerin sosyal medyada aktif olmaları, basının da ilgisini çekti ve onlara “2.0 Rahibeler” lakabı takıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ