Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa, Germanwings kurbanları için dua etti

        Hıristiyan aleminin en önemli bayramlarından olan; İsa Peygamber'in çarmıha gerilişi, ölümü ve tekrar dirilişinin yıldönümü olan kutsal günleri içeren Paskalya Haftası, Palmiye Pazarı ile başladı. Adını, Hz. İsa'nın çarmıha gerilmeden önce Kudüs'e son kez girişi sırasında, onu karşılamaya gelenlerin ellerinde salladıkları palmiye dallarından alan Palmiye Pazarı ayini, Papa Francesco'nun yönetiminde Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda gerçekleştirildi. Başta kardinaller olmak üzere çok sayıda din adamının da hazır bulunduğu ayine, 80 bine yakın inananın katıldığı açıklandı. Papa ayin sırasında yaptığı konuşmada, dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan ve yaşadıkları yerlerden sürülen Hristiyanlar için dua etti. 78 yaşındaki ruhani lider, Hıristiyan ve İncil'e sadık oldukları, İsa Peygamber'i inkar etmedikleri için ayrımcılığa uğradıkları ve zulmedildiklerini söylediği söz konusu kişileri 'Bugünün şehitleri' olarak andı.

        Papa, Salı günü düşen Germanwings'e ait uçakta yaşamını yitirenler için de dua ederken, "Aralarında Alman öğrencilerin de bulunduğu, geçtiğimiz Salı günkü uçak kazasında hayatını kaybedenler için Meryem Anamızdan şefaat diliyorum" dedi.

        "DÜNYEVİLİK GÜNAHININ ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ"

        'Kutsal Hafta' boyunca da İsa Peygamber'e bağlılık yolunda olacaklarını vurgulayan Papa, Hıristiyanlar'ın 'dünyevilikten uzak durması' gerektiğini anlatırken, "Bir de İsa'nınkinin aksine bir yol var; dünyevilik. Dünyevilik bize, kibir, gurur, başarı sunar" dedi. Papa, ayin ardından Papalık cipine (Papamobile) binerek meydanda bulunanları selamladı. Paskalya Yortusu bu yıl 3 Nisan Pazar günü kutlanacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ