Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çin'de 458 kişiyi taşıyan gemi battı

        Çin'de 458 kişiyi taşıyan geminin nehirde battığı bildirildi.

        Şinhua ajansının haberinde, ülkenin ortasındaki Hubey eyaletinde bulunan Yangtze nehrinde 458 kişiyi taşıyan Dongfangcışing (Doğu Yıldızı) adlı yolcu gemisinin battığı ve şu ana kadar aralarında gemi kaptanı ve baş mühendisin bulunduğu 13 kişinin kurtarıldığı beş kişinin öldüğü açıklandı.

        Çin Başbakanı Li Kıçiang'ın, kurtarma çalışmalarını yerinde izlemek amacıyla bölgeye ulaştığı bildirildi. Diğer yandan batan geminin, Şanghay'daki bir seyahat acentesinin düzenlediği gemi turu olduğu belirtilirken, gemide yaşları 3 ile 83 arasında değişen 406 yolcunun yanı sıra 47 mürettebat ve 5 turizm acente görevlisinin bulunduğu ifade edildi.

        Kaptan ve baş mühendisin, geminin kasırgaya yakalanmasından kısa bir süre sonra battığını söylediği ifade edilirken, ülkenin başbakanı Li Kıçiang'ın olay yerine gitmek üzere yola çıktığı açıklandı.

        Gemin güneydeki Nanjing şehrinden Chongqing şehrine giderken dün akşam nehrin Hubei eyaleti bölümünde saat 21.30'da battığı belirtildi.

        Kayıp yolcular için bölgede büyük çaplı arama kurtarma çalışması başlatılırken, 36 gemi ve 117 tekne ile birlikte 4 binden fazla kişinin kurtarma çalışmaları için seferber olduğu kaydedildi.

        Çin basınında batan gemiye ilişkin çıkan haberlerde, Dongfancışing (Doğu Yıldızı) gemisinin batmasının ardından sağ olarak kurtulan gemi kaptanı ve baş mühendisin sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.

        Geminin batma nedeni tam olarak açıklanmazken, kasırgaya yakalanan geminin iki dakika içinde battığı ve gemiden herhangi bir imdat çağrısının alınmadığı kaydedildi.

        Çin Ulaştırma Bakanlığı da, yapılan ilk incelemede gemiye kapasitesinin üstünde yolcu alınmadığını açıklarken, geminin yaklaşık 77 metre uzunluğunda, 534 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğu ve gemide yeterli sayıda can yeleğinin bulunduğu belirtildi.

        Bölgeye binden fazla arama kurtarma ekibinin sevk edildiği belirtilirken, şiddetli rüzgar ve yağmurun kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ