Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Rusya'dan Azez ve İdlib'e saldırı; çok sayıda ölü ve yaralı var

        Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdiği ve ilçedeki çocuk hastanesi yakınlarına da iki füzenin düştüğü bildirildi.Saat 09.00 sıralarında Azez'e yönelik Rus savaş uçakları tarafından çok sayıda hava saldırısı düzenlendi.Rus savaş uçaklarının muhaliflerin kontrol ettiği İdlib'in güneyindeki Maret el Numan ilçesinde bulunan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) destek verdiği hastaneye düzenlediği saldırı sonucu 5'i sağlık çalışanı 14 kişi öldü, 30 kişi enkaz altında kaldı.Rus savaş uçaklarının Suriye'deki bombardımanında yaralanan siviller Kilis Devlet Hastanesi'ne getiriliyor.

        AA muhabirinin Azez'deki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus jetlerinin Halep'in kuzeyindeki yönetim karşıtlarının kontrolündeki Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdi.

        Rus savaş uçaklarının, terör örgütü PYD ile rejim muhaliflerinin bulunduğu cephe hatlarına saldırdığına değinen kaynaklar, ilçe merkezindeki çocuk ve kadın doğum hastanesinin yakınlarına iki füzeninin düştüğünü, olayda sadece maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

        Ayrıca, ilçenin doğusunda terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde olan bölgelere milliyeti belli olmayan uçakların saldırdığına da işaret eden kaynaklar, hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiğini ifade etti.

        SABAH UÇAKLAR TEKRAR HAVALANDI

        Suriye'nin Halep kentinin ÖSO denetimindeki Azez ilçesinde Rus savaş uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

        Saat 09.00 sıralarında Kilis'in karşısındaki Azez'e yönelik Rus savaş uçakları tarafından çok sayıda hava saldırısı düzenlendi. Ölenlerin olduğu belirtilen bombardımanda yaralanan aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, yakınları tarafından araçlarla Türkiye sınırına getirildi. Yaralılar, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda hazır bekleyen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı ve acil serviste tedaviye alındı.(AA)

        İDLİB'DE HASTANE'Yİ VURDU: 37 KİŞİ ÖLDÜ

        Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin İdlib iline bağlı muhaliflerin kontrolündeki Maarat El Numan Kasabası'na Rusya'ya ait savaş uçakları hava saldırısı düzenledi.

        Suriyeli yerel kaynaklar, hastane ve yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda 37 kişinin öldüğünü, 60 kişinin ise yaralandığını ileri sürdü.

        Öğle saatlerinde yapılan saldırıda uçaklardan atılan 4 bomba, Maarat El Numan Kasabası'nda yerleşim yerlerine ve medikal insani yardım örgütü Sınır Tanımayan Doktorlar ekibinin görev yaptığı bir hastaneye isabet etti. Saldırı sonrası binaların yıkılırken, çevredeki vatandaşlar enkaz altında kalan insanları kurtarmak için seferber oldu.

        Yerel kaynaklar saldırıda 37 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralandığını bildirirken, ölü ve yaralılar arasında doktor ya da herhangi bir sağlık görevlisinin olup olmadığı konusunda kendilerine ulaşmış bir bilgi olmadığını ifade etti.

        YARALILAR GAZİANTEP VE KİLİS'E GETİRİLİYOR

        Rus savaş uçaklarının Suriye'deki bombardımanında yaralanan siviller Kilis Devlet Hastanesi'ne getiriliyor.

        Rus savaş uçakları sabah saatlerinde Türkiye sınırına 8 kilometre uzaklıktaki Azez'e yaptıkları hava saldırısında birçok insan hayatını kaybederken onlarca kişi de ağır yaralandı. Kilis şehir merkezinde de duyulan saldırılar sonrasında ambulanslar, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na giderek yaralıları buradan aldı. Ambulanslar, uzun süre Kilis Devlet Hastanesi'nin aciline yaralı taşıdı.

        Kilis Devlet Hastanesi'ne ilk etapta 35 yaralının geldiği öğrenilirken, hala ambulansların sınırdan yaralı taşıdığı görülüyor. Hayati tehlikeleri bulunan bazı yaralılar Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk ediliyor.

        AA-DHA-CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ