Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı
        1

        Pakistan'da eski Pencap Eyaleti Valisi Selman Tasir'i "İslam dinini koruyan yasalara muhalif olduğu" gerekçesi ile öldüren koruması Mümtaz Kadri'nin idam edilmesinin ardından, İslamabad ve Ravalpindi'de güvenlik tedbirleri arttırıldı, okullar tatil edildi.

        2

        Kadri'nin idam edilmesi aleyhinde gösterileri yapılması ihtimaline karşı İslamabad'daki hükümet binaları ve diplomatik misyonlara giden yollar ile Ravalpindi'deki ana yolları trafiğe kapatıldı. Ayrıca, söz konusu iki şehirde güvenlik tedbirleri arttırıldı.

        3

        Öte yandan, Kadri'nin cenazesi, cenaze namazının kılınması için Ravalpindi kentindeki Liyakat Bağ Meydanı'na götürüldü.

        4

        Yaklaşık 100 milyon kişinin yaşadığı, ülkenin nüfusu en kalabalık eyaleti Pencap'ın valisi Tasir, 4 Ocak 2011'de başkent İslamabad'daki Kohsar Market'te o dönem yakın korumalığı görevinde bulunan Kadri tarafından, İslam dinine hakareti cezalandıran yasalara muhalif olduğu gerekçesiyle öldürülmüştü.

        5

        Kadri'nin idam edilmesi dün de Pakistan'daki bazı şehirlerde protesto edilmişti.

        6

        Daha sonra tutuklanarak ceza evine gönderilen Kadri, idama mahkum edilmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'den cezasının infazının durdurulması için af dileyen Kadri'nin bu talebi reddedilmişti.