Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 7 bin ÖSO savaşçısı El Bab sınırına dayandı

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve koalisyon uçaklarının desteğiyle başlayan ‘Fırat Kalkanı’ harekâtının 17’nci gününde güneye ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), El Bab sınırına yaklaştı.

        Operasyonları yerinde yöneten komutanlardan Halep Tümeni Komutanı Taha Atraş Türkmenoğlu, HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada, çatışmaların şiddetlendiğini ve IŞİD’in Ahtarın ve Dabık köylerine yığınak yaptığını belirtti.

        BİNDEN FAZLA IŞİD’Lİ VAR

        Türkmenoğlu, “El Bab’ı kuşatmak için Havalıhöyük, Taşlıhöyük, Ahtarın ve Dabık köylerini IŞİD’den temizlemek gerek. Havalıhöyük kısmında şiddetli çatışmalar sürüyor. IŞİD bölgeye çok sayıda patlayıcı yerleştirmiş.

        El Bab çevresine binden fazla militan, Amerikan silahları, cephane ve mühimmat konuşlandırdılar. IŞİD, Ahtarın ile Dabık’a militan takviyesi yaptılar. En fazla IŞİD’li El Bab ve Dabık’ta bulunuyor” dedi.

        Türkmenoğlu, TSK’nın desteğiyle Türkmenlerin de katılımları sonucu 7 bin kişiden oluşan asker ile El Bab sınırlarına bugün (dün) girmeyi planladıklarını kaydederek, “Fırat Kalkanı’nın 3’üncü aşamasında büyük operasyon başlayacak. Türkiye’nin, Türk askerlerinin ve tankların desteğiyle inşallah zafer kazanacağız” diye konuştu.

        IŞİD’İN PROPAGANDASI

        IŞİD ise hedef alınan El Bab’ın çevresinde tüm gücüyle direniyor. Bunun sebebinin de Bab ile Rai (Çobanbey) ve Azez arasındaki Dabık bölgesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

        Terör örgütü IŞİD, Hz. Muhammed’in kıyamete ilişkin söylediği rivayet edilen, “Romalılar, Dabık ve Amak’a inmedikçe kıyamet kopmaz” hadisiyle kıyamet öncesi ‘Melhame-i Kübra’ olarak bilinen büyük savaşın bu bölgede yaşanacağı propagandasını yayıyor. Bu nedenle IŞİD, diğer bölgelerin aksine bu noktada direniş göstererek TSK destekli ÖSO’nun ilerlemesini engellemeye çalışıyor.

        5 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

        Savaş uçaklarının hava desteğiyle karadan operasyonlarını sürdüren ÖSO, Çobanbey’in doğusunda Kantara ve Mirze Köyü’nü ele geçirdi. Çatışmalarda 10 IŞİD’li öldürülürken, 7’si de esir alındı. Çok sayıda IŞİD’linin Çobanbey’in doğusundaki bölgelerden 30 araçla Rakka’ya kaçtığı bildirildi. Akşam saatlerinde Taşlıhöyük, Kerbiçli ve Delma köylerini de ÖSO ele geçirdi.

        NURCAN İNAL/KİLİS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ