Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'de konvoylarla yapılan yardımlar yeniden başlayacak

        Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Suriye'nin Halep kentine bağlı Urum el-Kubra bölgesinde BM ve Suriye Kızılayına ait insani yardım konvoyunun vurulması sonrası askıya alınan konvoylarla yapılan insani yardımların yeniden başlayacağını bildirdi.

        Sözcü Laerke, yaptığı yazılı açıklamada iki gün önce askıya alınan BM'nin yardım konvoylarının Suriye'deki abluka altındaki ve ulaşması zor bölgelere insani yardım ulaştırmaya kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.

        Havadan yapılan ve sınırötesi yardımların Şam da dahil Suriye içinde son birkaç günde kesintisiz devam ettiğini ifade eden Laerke, BM'nin insani yardımlar için güvenli, koşulsuz, engelsiz ve sürdürebilir erişim çağrısını yineledi.

        Yardımların hangi bölgelere yapılacağını açıklamayan Laerke, Halep'in doğusuna gönderilmek için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye tarafına geçen ve yaklaşık bir haftadır ara bölgede bekleyen 40 tırın taşıdığı yardımların durumuna ilişkin de herhangi bir bilgi vermedi.

        BM Cenevre Ofisinde dün basın toplantısı düzenleyen Laerke, düzenlediği basın toplantısında, acil güvenlik önlemleri kapsamında Suriye'de insani yardım taşıyan bütün konvoyların faaliyetlerinin askıya alındığını söylemişti.

        Halep'e bağlı Urum el-Kubra'da Suriye Kızılayına ait insani yardım taşıyan konvoya düzenlenen hava saldırısında 12 kişi ölmüş, 18 kişi yaralanmıştı. Urum el-Kubra beldesi sivil savunma yetkilisi Hüseyin Bedu, "Urum el- Kubra'daki insani yardım konvoyu Rus ve rejim uçaklarınca bombalandı." açıklamasını yapmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ