Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika 6 yaşındaki ABD'li çocuk Ümran'a evini teklif etti

        6 yaşındaki Amerikalı bir çocuğun, ABD başkanı Obama'ya yazdığı ve Suriye'deki savaşın simgelerinden biri haline gelen Ümran'a kendi evinde bir yer sunduğu mektup sosyal medyada büyük ses getirdi.

        BBC'nin haberine göre New York'ta yaşayan Alex, Halep'te evi bombalandıktan sonra kanlar içinde kalan ve masumiyetiyle tüm dünyayı derinden etkileyen Ümran Dakneş'in fotoğrafını gördükten sonra mektubu yazmaya karar verdi.

        Obama, BM'de okuduğu mektup için 'küçümseyici, şüpheci veya korkak olmayı öğrenmemiş bir çocuktan geldi' dedi.

        Alex'in mektubu okuduğu video Facebook'ta 60 binden fazla paylaşıldı.

        Beyaz Saray tarafından yayınlanan mektupta Alex şu ifadeleri kullandı:

        "Sevgili Başkan Obama, Suriye'de ambulansın aldığı çocuğu hatırlıyor musunuz? Rica etsem gidip onu alıp evimize getirebilir misiniz? Sizi balonlar, çiçekler ve bayraklarla bekliyor olacağız. Ona bir aile vereceğiz ve o bizim kardeşimiz olacak."

        Obama, "Hepimizin Alex gibi olması lazım. Eğer öyle olsaydık dünyanın nasıl bir yer olacağını hayal edin. Dindirebileceğimiz acıları ve kurtaracağımız hayatları hayal edin" ifadelerini kullandı.

        Alex'in mektubu şu şekilde:

        "Sevgili Başkan Obama, Suriye'de ambulansın aldığı çocuğu hatırlıyor musunuz? Rica etsem gidip onu alıp evimize getirebilir misiniz? Sizi balonlar, çiçekler ve bayraklarla bekliyor olacağız. Ona bir aile vereceğiz ve o bizim kardeşimiz olacak.

        Küçük kız kardeşim Catherine, Ümran için kelebekler ve ateş böcekleri topluyor olacak. Okulumda Suriye'den bir arkadaşım var Ömer. Ümran'la Ömer'i tanıştıracağım. Böylece hep birlikte oynayabiliriz.

        Onu doğum günü partilerine davet edebiliriz. Ve o da bize başka bir dil öğretir. Biz de ona İngilizce öğretiriz. Aynı Japonya'dan arkadaşımız Aoto'ya öğrettiğimiz gibi.

        Lütfen ona kardeşinin Alex olacağını söyleyin, kendisi gibi çok kibar bir çocuk. Ümran oyuncaklarını getiremeyeceği ve oyuncakları olmadığı için, Catherine onunla büyük tavşanını paylaşacak. Ben de onunla bisikletimi paylaşacağım ve nasıl süreceğini öğreteceğim. Ona matematikte toplama-çıkarma öğreteceğim.

        Çok teşekkür ederim. Gelmeni dört gözle bekliyorum.

        Alex, 6 yaşında"

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ