Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD askerlerinin dörtte biri Trump’ın vereceği kararlardan endişeli

        ABD’de yapılan bir ankete göre, ordudaki askerlerin dörtte biri ABD’nin 45’inci başkanı seçilen Donald Trump’ın vereceği kararlardan endişe duyuyor.

        Military Times isimli internet sitesinin, Asker ve Gazi Aileleri Enstitüsüyle, 10-15 Kasım tarihleri arasında 2 bin 790 asker arasında yaptığı ankete göre, ordudaki askerlerin yüzde 25’i, Ocak 2017’de yemin etmesinin ardından başkumandan olacak Trump’ın talimatlarıyla ABD silahlı kuvvetlerinin kurallarını ve geleneklerini ihlal etmesinden korkuyor.

        Ankete katılanların yüzde 27’si Trump’ın askerlerin görev veya misyonlarını olumsuz olarak etkileyeceğini düşündüğünü belirtirken, yüzde 20’lik bir kesim ise Trump’ın başkumandanlığı döneminde askere yeniden yazılmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.

        Katılımcı askerler ayrıca Trump’ın Afganistan’daki 15 yıllık savaşı bitirebileceğine de şüpheyle yaklaşıyor. Katılımcıların yüzde 28’i Trump’ın bunu başarabileceğini ifade ederken, askerlerin yüzde 34’ü yeni başkanın savaşı "asla" bitiremeyeceğini kaydetti.

        Öte yandan yüzde 54’lük bir kesim Donald Trump’ın terör örgütü DEAŞ ile mücadelede başarılı olabileceğini belirtti.

        Ankete katılan askerler Trump’ın başkanlığı döneminde çalışma şartlarının ve koşullarının daha iyi olacağına inanıyor. Trump’ın askerlere yapılan ödeme ve yardımları artıracağını düşünenlerin oranı yüzde 56.

        20 Ocak 2017'de yemin ederek başkanlık görevini devralacak olan Donald Trump, Amerikan ordusuna da başkumandan olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ