Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Azerbaycan KKTC’yi tanıyamaz çünkü..."

        Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bir grup Türk gazeteci ile bir araya gelen Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov Ermeni-Azeri ihtilafı ve Kıbrıs sorularını yanıtladı.

        Karabağ meselesinde zamanın Azerbaycan lehine işlemediğini anlatan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, sorunun giderek derinleştiğini belirtti:

        “Bütün dünya bu sorunu biliyor. O problemi yaratanla konuşmak lazım. Avrupa da, kardeşimiz Türkiye de o problemi yaratanla oturup konuşmalıdır. Ermenistan ile ne konuşacağız? Çünkü bu işin bu kadar uzaması bu sorunu yaratana da Türkiye’ye de Avrupa’ya da hayır değil.”

        Hasanov, “KKTC’yi Azerbaycan’ın neden tanımadığı” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

        “Türkiye’nin Kıbrıs’ı tanımamızı beklemeye hakkı var. Biz bunu anlıyoruz. Sanmayın ki Kıbrıs bize göre sizden az önemlidir. Sizin devletinizi yönetenler şunu çok iyi bilirki bugün bir tek Azerbaycan Kuzey Kıbrıs’ı tanırsa, 15 devlet Dağlık-Karabağ tanıyacak. Bunu koyun terazinin gözüne. Türkiye onu istemez.”

        VİZE NEDEN KALKMIYOR?

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri ise Türkiye’ye vizeyi, İran ile eş zamanlı kaldırmak durumunda oldukları için kaldıramadıklarını, İran sınırını koruyamayacaklarını anlattı.

        GAZETE HABERTÜRK / SALİHA ÇOLAK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ