Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Downer, Hristofyas ile görüştü

        Rum radyosunun haberine göre Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hritofyasile çok yapıcı bir görüşme yaptıklarını belirtti.

        Görüşmede, 2. Greentree görüşmesinin ardından sürecin nasıl ilerleyeceğiyle ilgili konuların ele alındığını ifade eden Downer, dün de aynı kapsamda KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştüğünü anımsattı.

        Downer, Rum siyasi partilerce ''istenmeyen adam'' (persona non grata) olarak görülmesiyle ilgili bir soruya karşılık, 'bu tür siyasi tartışmalara girmenin doğru olmayacağını'' belirtti.

        Habere göre, Downer, Rumların tepki gösterdiği ''Kıbrıslı Rumların AB Dönem Başkanlığından'' bahsettiği açıklamasıyla ilgili olarak da, ''gerek kendisinin gerekse BM;nin 'Kıbrıs cumhuriyetini' tam olarak tanıdığını'' ifade ederek, ''Kıbrıs cumhuriyeti yılın son 6 ayında AB Dönem Başkanlığını üstlenecek, bu konuda herhangi bir şüphe yok'' ifadesini kullandı.

        Bazı Rum partiler tarafından ''objektif olmamakla'' suçlandığının anımsatılması üzerine ise Downer, BM;nin müzakerelerin özüne odaklandığını belirterek, Kıbrıslı Türkler ile Rumların da öze odaklanması gerektiğini kaydetti.

        SONDAJ HAKKINDA BİLGİ ALDI

        Haberde ayrıca, Hristofyas'ın, Rumların sözde ''Münhasır Ekonomik Bölge'' ilan ettiği 12. parselde sondaj yapan Noble Energy şirketinin Başkan Yardımcısı Terry Gerhard ile de görüştüğü ve sondaj sonuçları hakkında bilgi aldığı belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ